Korunk rohanó világában gyakran rákényszerülünk, hogy percek alatt üssünk össze egy ételt. A kellő alapanyagok és eszközök, valamint jó receptek birtokában ez nem is nehéz feladat.
Gondos tervezés
Az időtényezőn túl az is fontos, hogy milyen ételt választunk. Ezt segíti ez a változatos receptgyűjtemény: valamennyi étel rövid idő alatt elkészíthető. A gyors munkához nagy segítség egy kis előzetes tervezés.
Három dolog fontos: a megfelelő hozzávalók, a munkát könnyítő eszközök és az időkímélő elkészítési módok.
A legfontosabb hozzávalók
Bizonyos hozzávalókat mindig tartsunk otthon. Ezek három csoportba oszthatók. Az elsőbe a leggyakrabban használt élelmiszerek tartoznak: tojás, friss gyümölcs és bizonyos tejtermékek. Bár nem állnak el sokáig, hasznos, ha kéznél vannak. A második csoportba a tartós hozzávalókat soroljuk: olyan aszalt gyümölcsök, szárított fűszerek és ízesítők, amelyekből sokat használunk. A harmadik csoportot olyan hozzávalók alkotják, amelyek sokáig elállnak, de nem használjuk őket gyakran. Ilyen például a kínai hoiszin szósz, az ötfűszerkeverék, vagy a balzsamecet, amelyek speciális ételek jellegzetes ízét adják.