Ajánlás
|
3
|
A vadászírások - Soltész Béla
|
5
|
Tizenöt medve egyetlen hajtásból
|
5
|
Támadó vadkan
|
10
|
Agancsgála Gánton
|
12
|
Az év bikája
|
14
|
Két gerinctüske találat
|
17
|
Nagyhideg-hegyi vadászemlék
|
20
|
Róka sapka
|
22
|
Peti lesen
|
25
|
Vaklárma
|
26
|
Két kóbor eb
|
28
|
Papácska és a nyúlpecsenye
|
32
|
Egy elcsórt szalonka
|
36
|
Örök harag egy szalonka miatt
|
38
|
A "maszkos" gida esete
|
39
|
A harcias vadkoca
|
41
|
Egy tányér köménymagos leves
|
44
|
Vadmalac lesen
|
46
|
Vadászvacsorák és a legutolsó dobásom
|
50
|
Vadász-receptek - Meló László
|
55
|
Kedves Olvasó
|
57
|
Vadszárnyas receptek
|
59
|
Mezeinyúl és üreginyúl receptek
|
86
|
Őzhús receptek
|
98
|
Szarvashús receptek
|
109
|
Vaddisznóhús receptek
|
121
|
Muflonhús receptek
|
135
|
Vad belsőség receptek
|
140
|
Levesbetétek - köretek - mártások
|
150
|
Fűszerek - fűszerkeverékek - pácok
|
160
|
Vadhúsokról és a főzésről
|
171
|
Fácán
|
59
|
Fácánleves Újházi módra
|
59
|
Fácán húsleves
|
59
|
Fácánleves berántva I
|
60
|
Fácánleves berántva II
|
60
|
Fácánleves berántva III.
|
61
|
Fácángulyás
|
61
|
Krémleves öreg fácánból
|
61
|
Fácánraguleves
|
62
|
Karfiolos fácánbecsinált-leves
|
62
|
Fácán aszpikban I
|
63
|
Aszpik elkészítése
|
63
|
Fácán aszpikban II.
|
63
|
Fácánpástétom I.
|
64
|
Fácánpástétom II.
|
64
|
Fácánsült bormártással
|
64
|
Különleges fácánsült
|
65
|
Fácánsült I.
|
65
|
Fácánsült II.
|
65
|
Fácánsült III.
|
66
|
Fácán gesztenyével töltve
|
66
|
Fácán almával töltve
|
67
|
Fasírozott fácán
|
67
|
Fácán káposztával
|
67
|
Fácánpaprikás
|
68
|
Fácánpörkölt
|
68
|
Fácán tejfölös mártással
|
69
|
Tárkonyos fácánpecsenye
|
69
|
Töltött fácán
|
70
|
Töltött fácánmell
|
70
|
Fácán vargányagombával
|
71
|
Erdei szalonka
|
71
|
Szalonkaíz I.
|
71
|
Szalonkaíz II.
|
72
|
Sült szalonka
|
72
|
Szalonka gombával töltve
|
72
|
Szalonka fűszeres gombakrémmel
|
73
|
Fűszeres gombakrém
|
73
|
Tejfölös szalonka
|
73
|
Szalonka göngyölve
|
74
|
Vadkacsa
|
74
|
Vadkacsa húsleves
|
74
|
Vadkacsa borban párolva
|
74
|
Vadkacsa tejfölösen
|
75
|
Vadkacsa jóasszony módra
|
75
|
Vadkacsa "száz fűszerrel"
|
76
|
Töltött vadkacsa nyárson
|
76
|
Vadkacsa sült fokhagymásan
|
77
|
Vadkacsa agyagban sütve
|
77
|
Töltött vadkacsa
|
77
|
Vadliba
|
78
|
Vadászleves vadlibából
|
78
|
Pirított vadlibaaprólék leves
|
78
|
Vadliba káposztában
|
78
|
Vadliba párolva
|
79
|
Vadlibamell vadászosan
|
79
|
Vagdal vadlibamell
|
80
|
Vadliba egybesütve
|
80
|
Vadliba lecsóban
|
80
|
Vadpulyka
|
81
|
Vadpulyka pecsenye
|
81
|
Vadpulykamell vadászosan
|
81
|
Rántott vadpulykamell
|
81
|
Vadpulykamell karfiollal
|
82
|
Vadgalamb
|
82
|
Vadgalamb húsleves
|
82
|
Vadgalamb tejfölösen sütve
|
83
|
Vadgalamb ropogósra sütve
|
83
|
Vadgalamb vajban párolva
|
83
|
Szárcsa
|
84
|
Szárcsa vörösborban párolva
|
84
|
Szárcsa ropogósra sütve
|
84
|
Szárcsa vadmártásban
|
84
|
Fürj
|
85
|
Fürj borban párolva
|
85
|
Fürj gombástöltelékkel
|
85
|
Varjúleves
|
85
|
Vadnyúl és üreginyúl
|
86
|
Vadnyúleleje leves
|
86
|
Vadnyúl húsleves
|
86
|
Vadnyúl pástétom Csorvási módra
|
87
|
Vadnyúlpástétom majonézzel
|
87
|
Maradék sülthúspástétom
|
88
|
Nyúlsaláta I.
|
88
|
Nyúlsaláta II.
|
88
|
Vadnyúlpecsenye (egyszerű módon)
|
89
|
Gombás vadnyúl
|
89
|
Vadnyúlgerinc angolosan
|
89
|
Vadnyúl bográcsban főzve
|
89
|
Vadnyúlgerinc barna mártással
|
90
|
Vadnyúl sütve I.
|
90
|
Vadnyúl tejfölösen sütve
|
91
|
Vadnyúl sütve II
|
91
|
Vadnyúlgerinc Mátyás király módra
|
91
|
Vadnyúl aszalt szilvával
|
92
|
Tűzdelt vadnyúl
|
92
|
Vadnyúl vadasan
|
92
|
Vadnyúl paprikásan
|
93
|
Tejfölös vadnyúl
|
93
|
Rakott vadnyúl szelet
|
94
|
Vadnyúl tavaszi mártásban
|
94
|
Mustáros vadnyúlgerinc
|
95
|
Üreginyúl
|
95
|
Üreginyúl besamelmártással
|
95
|
Üreginyúl vajban sütve
|
96
|
Üreginyúl nyárson
|
96
|
Üreginyúl pörkölt hosszúlében
|
96
|
Üreginyúl paprikásan
|
97
|
Őz
|
98
|
Őzgulyás I
|
98
|
Őzgulyás II.
|
98
|
Pikáns őzhúsleves
|
99
|
Vadleves
|
99
|
Őzpástétom
|
99
|
Szardellás őzhúspástétom
|
100
|
Tavaszi őzgerinc
|
100
|
Őzcomb alufóliában sütve
|
100
|
Őzcomb brassói módra
|
101
|
Lecsós őzgerinc
|
101
|
Köménymagos őzsült
|
102
|
Őzcomb naranccsal
|
102
|
Citromos őzpecsenye
|
102
|
Őzgerinc narancsmártással
|
103
|
Villányi őzcomb
|
103
|
Őzpaprikás csipetkével (hajdúsági)
|
103
|
Őzgerinc tavasziasan
|
104
|
Őzpörkölt I.
|
104
|
Őzpörkölt II.
|
104
|
Őzgerinc vadasan
|
105
|
Őzgerinc vadasmártásban
|
105
|
Őzpecsenye
|
106
|
Őzcomb egybesütve I
|
106
|
Őzcomb egybesütve II.
|
106
|
Őzgerinc tűzdelve
|
106
|
Tárkonyos pácolt őzgerinc
|
107
|
Tejfölös őzsült
|
107
|
Szepességi őzcomb
|
108
|
Szarvas
|
109
|
Erőleves szarvashúsból
|
109
|
Szarvashúskrém-leves
|
109
|
Szarvas raguleves I.
|
110
|
Szarvas raguleves II.
|
110
|
Szarvasgulyás palócosan
|
110
|
Szarvasgulyás I.
|
111
|
Szarvasgulyás II.
|
111
|
Vadhúspástétom
|
112
|
Szarvasborjúmáj pástétom I.
|
112
|
Szarvasborjúmáj pástétom II.
|
112
|
Borsos szarvascimmer
|
112
|
Szarvas beefsteak
|
113
|
Szarvas bélszínfilé
|
113
|
Szarvasfilé gombamártással
|
113
|
Szarvas-vesepecsenye gombával
|
114
|
Karfiolos szarvasfilé
|
114
|
Szarvas vesepecsenye vadászosan
|
115
|
Szarvas vesepecsenye paprikásan
|
115
|
Szarvasgerinc zöldséges mártásban
|
115
|
Gombafűszerrel töltött szarvascomb
|
116
|
Töltött szarvascomb
|
116
|
Szarvasgerinc egybesütve
|
117
|
Szarvas szeletek
|
117
|
Hagymás szarvasszelet
|
117
|
Mustáros szarvascomb
|
118
|
Párolt szarvascomb
|
118
|
Szarvassült
|
118
|
Szarvasgerinc vadasan
|
119
|
Töltött szarvasgerinc
|
119
|
Tűzdelt szarvasgerinc
|
119
|
Pörkölttel töltött palacsinta
|
120
|
Vadashússal töltött palacsinta
|
120
|
Szarvaskolbász
|
120
|
Vaddisznó
|
121
|
Vaddisznó húsleves
|
121
|
Vaddisznó erőleves
|
121
|
Vaddisznó potyadékhúsleves
|
122
|
Becsináltleves vaddisznóból
|
122
|
Vaddisznó gulyásleves
|
122
|
Tárkonyos vaddisznó leves
|
123
|
Babgulyáűs vaddisznóhússal
|
123
|
Káposztaleves vaddisznóhússal
|
124
|
Húsgombóc leves
|
124
|
Bográcsgulyás vaddisznóból
|
124
|
Főtt vaddisznóhús
|
125
|
Főtt vaddisznófejhús lerakva
|
125
|
Vaddisznócomb csipkeíz mártással
|
126
|
Vaddisznócomb télikörtével
|
126
|
Vaddisznókocsonya
|
126
|
Zöldséges vaddisznóhús vagdalt
|
127
|
Vaddisznópörkölt burgonyával
|
127
|
Vadmalacpörkölt
|
128
|
Vaddisznópörkölt
|
128
|
Vaddisznócomb bakonyi módra
|
128
|
Fűszeres vaddisznó aprópecsenye
|
129
|
Vadmalaccomb gesztenyepürével
|
129
|
Vaddisznó gombával
|
129
|
Göngyölt vaddisznóhús
|
130
|
Vaddisznócomb töltve
|
130
|
Gombával töltött vaddisznóhús
|
131
|
Vaddisznósült
|
131
|
Fokhagymás vaddisznósült
|
132
|
Vaddisznósült kaprimártással
|
132
|
Kapros vaddisznóoldalas
|
132
|
Vaddisznórolád
|
133
|
Sajtos vaddisznógerinc
|
133
|
Tárkonyos vaddisznóhús
|
133
|
Toroskáposzta vaddisznóhúsból
|
134
|
Vaddisznó kolbász
|
134
|
Muflon
|
135
|
Fokhagymás mufloncomb
|
135
|
Muflonbáránylapocka töltve
|
135
|
Muflongulyás vörösborral
|
136
|
Muflonpaprikás
|
136
|
Muflongulyás
|
136
|
Muflonpörkölt
|
137
|
Töltött muflonhús
|
137
|
Zöldséges muflonsült
|
138
|
Muflongerinc rántva
|
138
|
Muflongerinc roston
|
138
|
Muflongerinc sült
|
139
|
Tűzdelt muflongerinc egybesütve
|
139
|
Vad belsőségek receptek
|
140
|
Boros vaddisznómáj
|
140
|
Fasírozott vaddisznómáj
|
140
|
Karfiolos vaddisznómáj
|
140
|
Máj kelkáposztában
|
141
|
Mustáros vaddisznómáj
|
140
|
Máj kelkáposztában
|
141
|
Mustáros vaddisznómáj
|
141
|
Vaddisznómáj pirítva
|
141
|
Vaddisznómáj rántva
|
142
|
Vaddisznómáj roston
|
142
|
Vaddisznó májpástétom
|
142
|
Vaddisznó májpástétom rántva
|
142
|
Vaddisznómáj tejfölösen
|
143
|
Szarvasmájból kenőmájas
|
143
|
Szarvasborjúmáj roston
|
143
|
Tejfölben sült szarvasborjúmáj
|
144
|
Savanyú tüdőleves vadász módra
|
144
|
Savanyú tüdő
|
144
|
Borsos szarvasborjúleves
|
145
|
Mustáros vaddisznóvese
|
145
|
Vaddisznóvese tejfölösen
|
145
|
Párolt szarvasborjúvese
|
146
|
Vaddisznószív gombával
|
146
|
Párolt szarvasborjúszív
|
146
|
Rántott vaddisznónyelv
|
147
|
Vaddisznónyelv roston
|
147
|
Szarvasnyelv töltve
|
147
|
Tűzdelt vaddisznónyelv
|
148
|
Vaddisznóvese barna mártásban
|
148
|
Vaddisznóvese velővel
|
148
|
Rántott szarvasvelő
|
149
|
Szarvasvelő bundában
|
149
|
Levesbetétek - köretek - mártások
|
150
|
Csurgatott máj
|
150
|
Ereszték
|
150
|
Habgaluska
|
150
|
Húsos- vagy tüdős táska
|
150
|
Húsgombóc
|
151
|
Májgombóc
|
151
|
Májsöberli
|
151
|
Tüdőgombóc
|
152
|
Tüdősrétes
|
152
|
Tüdőomlett
|
152
|
Velősgombóc
|
153
|
Burgonyagombóc
|
153
|
Szalonnás burgonyagombóc
|
153
|
Burgonyafánk
|
153
|
Cseh gombóc (knédli)
|
154
|
Zsemlegombóc
|
154
|
Mártások
|
154
|
Áfonyamártás
|
154
|
Almamártás
|
155
|
Birsalmamártás
|
155
|
Barna mártás
|
155
|
Hamis Cumberland mártás
|
155
|
Csipkeíz-mártás
|
156
|
Gombamártás
|
156
|
Gombás vadászmártás
|
156
|
Hagymamártás
|
157
|
Kapormártás
|
157
|
Narancsmártás
|
157
|
Pecsenyemártás
|
157
|
Ribizlimártás
|
158
|
Ribizlimártás más módon
|
158
|
Tárkonymártás
|
158
|
Tárkonyos pecsenyemártás
|
158
|
Tormamártás
|
159
|
Vadas gyümölcsmártás
|
159
|
Fűszerek - fűszerkeverékek, pácok
|
160
|
Vadhúsokból készített ételekhez ajánlott fűszerek
|
161
|
Áfonya
|
161
|
Ánizs
|
161
|
Babérlevél
|
161
|
Bazsalikom
|
161
|
Boróka
|
162
|
Bors
|
162
|
Borsikafű
|
162
|
Borsmenta
|
162
|
Cayenni bors
|
162
|
Citrom
|
162
|
Citromfű
|
163
|
Édes kömény
|
163
|
Fekete üröm
|
163
|
Izsóp
|
163
|
Fokhagyma
|
163
|
Kakukkfű
|
163
|
Kapri
|
163
|
Koriander
|
164
|
Kardamon
|
164
|
Kurkuma
|
164
|
Kömény
|
164
|
Majoránna
|
164
|
Metélőhagyma
|
164
|
Mustár
|
165
|
Paprika
|
165
|
Pasztinák
|
165
|
Paradicsom
|
165
|
Petrezselyem
|
165
|
Római kömény
|
165
|
Rozmaring
|
166
|
Szegfűbors
|
166
|
Szegfűszeg
|
166
|
Szerecsendió
|
166
|
Tárkony
|
166
|
Vöröshagyma
|
166
|
Zeller
|
167
|
Zsálya
|
167
|
Pástétom fűszerkeverékek
|
167
|
I. Fűszerkeverék
|
167
|
II. Fűszerkeverék
|
167
|
III. Fűszerkeverék
|
167
|
IV. Fűszerkeverék
|
167
|
V. Fűszerkeverék
|
168
|
VI. Fűszerkeverék
|
168
|
Expressz fűszerkeverék
|
168
|
Borspótló fűszerkeverék
|
168
|
Curry, enyhe
|
168
|
Curry, édeskés
|
168
|
Curry, erős
|
168
|
Vadas pácok készítése
|
169
|
Páclé I.
|
169
|
Páclé II.
|
169
|
Páclé III.
|
169
|
Páclé IV.
|
169
|
Páclé V.
|
169
|
Páclé VI.
|
170
|
Páclé VII.
|
170
|
Páclé VIII.
|
170
|
A vadhúsokról és a főzésről
|
171
|