Széchenyi Zsigmond - Hengergő homok - Sivatagi vadásznapló 1935

Nincs raktáron
Széchenyi Zsigmond - Hengergő homok - Sivatagi vadásznapló 1935
állapot
antikvár könyv
580 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

A felszabadulás óta csupán két régebbi könyve nem jelent meg Széchenyinek: a Hengerlő homok és a Két kecske. Az utóbbiból azonban az egyik, az európai vadkecske átkerült az Ünnepnapok emlékezései közé, így a sivatagi vadászatok töretlenül állhattak össze egységes kötetté. A kötet első része egy sivatagi expedíció vadásznaplója, veszedelmei, izgalmai merőben különböznek az őserdők kalandjaitól: itt a legfőbb veszedelem a vízhiány, az eltévedés, az autók elakadása. Járatlan, ismeretlen úton indul el a három magyar vadász, hogy a sivatag ritka állatait, az addrát, addaxot, fehéroryxot zsákmányul ejtse. S a sivatag ismeretlenségéből, tévelygések, küszködések, szorongató helyzetek után sikeresen térnek vissza a termékeny és eleven Nílushoz.
A második rész (Núbiai vadkecske) szintén sivatagi, de színhelye nem a végtelen homokmező, hanem a sivatagi hegyek vigasztalan kopársága. Itt él a ritka nagybecsű vad, a "bedein".
Széchenyi Zsigmond sivatagi beszámolói érdekes képet adnak a kopár, félelmetes, veszedelmes, de mégsem élettelen sivatag világáról.
A könyvet a szerző felvételei díszitik

Adatok
szerző
Széchenyi Zsigmond
cím
Hengergő homok
alcím
Sivatagi vadásznapló 1935
kiadó
Szépirodalmi Könyvkiadó
kiadási év
1964
oldalszám
161
kötés
félvászon kötés
megjegyzés
védőborító nélküli példány
Cikkszám
130505
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Hengergő homok 5
Núbiai vadkecske 109