Paul H. Ray - Sherry Ruth Anderson - Kultúrális kreatívok - akik képesek megváltoztatni a jövőt

Nincs raktáron
Paul H. Ray - Sherry Ruth Anderson - Kultúrális kreatívok - akik képesek megváltoztatni a jövőt
ISBN
978-963-9788-10-7
Részletek

Kik fogják megváltoztatni a világot?

Naponta jelennek meg könyvek, amelyek a 2012-re, 2025-re vagy más időpontokra jósolt, feltételezett környezeti-, társadalmi-, pénzügyi- vagy egyéb katasztrófák okait, lehetséges forgatókönyveit elemzik. Sok írás, kiadvány foglakozik azzal is, hogyan kerülhetnénk el az összeomlást, melyek a lehetséges kivezető utak a válságból. A szociológiai-, közgazdasági-, spirituális megoldási javaslatok mögé vallási- és világi vezetők, tudósok, közéleti személyiségek, szervezetek sorakoznak fel.

De kik azok, akik a változásokat végrehajtják majd? Mitől fog megváltozni a világ? Hol vagyunk mi emberek, akiknek meg kell (kellene) változnunk?

A Kulturális Kreatívok történelmi jelentőségű mű: Paul H. Ray szociológus és Sherry Ruth Anderson pszichológus - több, mint tizenhárom év kutatási eredményeire támaszkodva - elsőként, tudományos megalapozottsággal, ugyanakkor a hétköznapokból merített példákkal és lebilincselő személyes vallomásokkal tarkítva mutatja be a XXI. század társadalmi fejlődésének két - sokak számára ismeretlen, mégis - döntő jelentőségű tényezőjét.

Hírt adnak arról, hogy egyre több ember - a könyv írásakor az Egyesült Államokban 50 millió, 2008-as adatok alapján a nyugati társadalmakban már több mint 150 millió ember - gondolkodik másképpen, mint azt a hatalom szeretné és a média belénk sulykolja.

Azt is megmutatják, hogy ezeket a társadalmi változásokat nem lehet megállítani, megakadályozni, mert ez a hatalmas tömeg - amint tudatosul benne az erő, amit képvisel - meg fogja változtatni a világot.

A kulturális kreatívok feltartóztathatatlanok, számuk egyre növekszik, így az általuk képviselt értékek rövidesen az emberi közösségek alapvető értékei lesznek. Anélkül, hogy valaki szervezné őket, vagy létükből politikai erőt akarna kovácsolni, vagy ez bármilyen csoportnak az érdekét szolgálná. Egyszerűen azért, mert a történelmi folyamatokat, az emberi tudatosság fejlődését nem lehet megállítani, még akkor sem, ha a mai hatalom és az őt kiszolgáló szellemi elit nem vesz tudomást ezekről a tényekről, és elhallgatja azokat.

A Kulturális Kreatívok egy reménytelibb jövő ígéretét kínálja, és mindannyiunkat felkészít az átmenetre egy új, józanabb és bölcsebb kultúrába

Adatok
szerző
Paul H. Ray- Sherry Ruth Anderson
cím
Kultúrális kreatívok - akik képesek megváltoztatni a jövőt
kiadó
Pilis-Print Kiadó
kiadási év
2009
oldalszám
403
kötés
puha kötés
Cikkszám
136873
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Elősző a magyar kiadáshoz - Jönnek a kulturális kreatívok 9
Előszó 15
Köszönetnyilvánítás 19
Ön is Kulturális Kreatív? 21

Első rész ISMERKEDÉS A KULTURÁLIS KREATÍVOKKAL
első fejezet Kik a Kulturális Kreatívok? 27
második fejezet A Kulturális Kreatívvá válás útja 67
harmadik fejezet A három Amerika 91

Második rész TEREMTÉSTÖRTÉNET 125
negyedik fejezet A törvények megkérdőjelezése 133
ötödik fejezet Kizöldülés 169
hatodik fejezet Ébredés 201
hetedik fejezet Változások áradata 239

Harmadik rész TÉRKÉPEK AZ ÚTRA 267
nyolcadik fejezet Út a köztesbe 269
kilencedik fejezet Hernyó, báb,pillangó 297
tizedik fejezet Saját korunk bölcsessége 321
tizenegyedik fejezet Egy új kultúra felfedezése 351
epilógus A tízezer tükör 381
függelék A felmérés eredményei 387
Jegyzetek 389