Günter Grass - Békaszó

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Günter Grass - Békaszó
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9630755661
940 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

Günter Grass e legújabb, 1992-ben írt regénye, mely Németországban eddig százezer példányban kelt el, s mely megjelent/megjelenik az USA-tól Japánig és Olaszországtól Oroszországig vagy húsz idegen nyelven - természetesen lengyelül is -, a nagy Gdanski/Danzigi Trilógiának: A Bádogdob-nak, a Macska és egér-nek, a Kutyaévek-nek, valamint a nagy sikerű A hal-nak a folytatása.
Színhelye ezúttal is az ősi német-lengyel Hanza-város,ahol 1989-ben, halottak napján megismerkedik egymással egy özvegyember meg egy özvegyasszony: Alexander Reschke és Alexandra Piatkowska. A férfi régész, bochumi egyetemi tanár, barokk sírkövek szakértője, s a szülőfüldjükről 1945-ben elűzött németek közül való. Az asszony restaurátor, barokk angyalok megszépítője, szülővárosa a litván/lengyel Vilna. A kései szerelem szép gondolat ihletője lesz: a pár elhatározza, hogy létrehozzák a város mellett a Megbékélés Temetőjét, hogy az elűzöttek egykori szülőföldjükön leljenek végső nyughelyet. Csakhogy a mi világunkban nehéz jónak megőrizni azt, amit jó szándékkal találtak ki, s minthogy az üzlet beindul és szépen virágzik, felfigyelnek rá a szerencselovagok is...
A szokatlan történet korunknak és Európa keleti felének sarkalatos kérdéseit ragadja meg, kicsit rezignáltan, kicsit szomorúan, kicsit "öregesen", mert ez a könyv az öregedő Grass önvallomása is, szerelemről, megértésről, toleranciáról, felfordult és zaklatott világunkról.

Adatok
szerző
Günter Grass
cím
Békaszó
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
1993
oldalszám
288
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
284694
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!