Európai utasok a vasfüggönyön innen és túl

Nincs raktáron
Európai utasok a vasfüggönyön innen és túl
Filippinyi Éva szerk.
Európai utasok a vasfüggönyön innen és túl
antik (Magyar Rádió), 2004
375 o., kemény kötés védőborítóval, jó állapotú
előjegyezhető
Részletek
Magyar művészek, tudósok, vándordiákok évszázadok óta járják Európát. Ezek az utak - bizonyítják a művek -, nem csak számunkra nyitottak kaput Európába, hanem Európa is gazdagodott általuk. Balassi lírája, Bolyai Farkas tudományos munkássága, Széchenyi István, Babits Mihály, Illyés Gyula vagy Németh László életműve nélkül Európa is szegényebb lenne.
Kontinensünk ezért is olyan gazdag és sokféle, mert egyesíteni tudja az itt élők szellemét, a látványt, a kultúrákat, a népeket, az emberi magatartásokat, a jellemeket.
A tudásban s az önkéntelen szépben való osztozás: már önmagában is Európa egyesítése. E könyv ,az Európai Utasok című kulturális gyűjtemény erről az igazságról tanúskodik.
A Kossuth Rádió Krónika című műsorában reggelenként elhangzott írások, költők, írók, tudósok, művészek vallomásai bizonyára nem véletlenül arattak osztatlan sikert. Egy közös vágynak, víziónak adtak kifejezést. Amiben mindannyian hiszünk: együtt lenni másokkal úgy, hogy értékeink, hagyományaink, nyelvünk, kultúránk, szerzett emberi tudásunk ne fogyatékunk legyen, hanem másokat is gazdagító kiteljesedésünk.
Adatok
Cikkszám
465978
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!