John Perkins - Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai

Nincs raktáron
John Perkins - Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai
RRP: 2 850 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 565 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
John Perkins
Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai
Ráció Kiadó, 2006
264 o., puha kötés
2565.-
Részletek

John Perkins nem egyszerűen hipotéziseket fogalmaz meg, amelyek akár összeesküvés-elméletként is értelmezhetőek lennének, hanem az derül ki a műfaját tekintve nehezen besorolható, megrendítő és izgalmas művéből, hogy a "globJohn Perkins nem egyszerűen hipotéziseket fogalmaz meg, amelyek akár összeesküvés-elméletként is értelmezhetőek lennének, hanem az derül ki a műfaját tekintve nehezen besorolható, megrendítő és izgalmas művéből, hogy a "globalizáció" lényege az összeesküvés.

"Ez a könyv bombaként hatott. Ritka eset, mikor imperialista kormányzati-nagyvállalati rendszerünk egyik belső embere tárja fel nyíltan a hálózat működését. Nagy áttekintésről és erkölcsi bátorságról tanúskodó munka."
John E. Mack, a Harvard egyetem professzora, Pulitzer-díjas író

"John Perkins úgy mondja el hátborzongató és megvilágosító erejű személyes történetét, hogy a bennfentes nézőpontját remekül ötvözi egy Graham Green-krimi izgalmas feszültségével. Nevükön nevezi a dolgokat és az embereket, feltárja az eddig csak sejtett összefüggéseket az amerikai birodalom és a nagyvállalati globalizáció között." David Korten, a Tőkés társaságok világuralma című könyv szerzője

"John Perkins olyan könyvet írt, amely megrendíti az ember hitét a fennálló gazdasági rendszer etikusságában. Válságos időben élünk; világosan meg kell értenünk, milyen árat fizetünk az előnyösnek tűnő 'szabad' piacért. Perkins története rendkívüli."
Jim Garrison, a State of the World Forum (Világ Helyzete Fórum) elnöke, az Amerika, mint birodalom című könyv szerzője

"A gazdasági bérgyilkosok jól fizetett szakemberek, akik dollármilliárdokat csalnak ki a világ országaitól. A Világbank, az USAID (Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) és más külföldi 'segélyszervezetek' pénzét a világ természeti erőforrásait ellenőrző nemzetközi nagyvállalatok és néhány gazdag család zsebeibe töltik. Eszközeik között meghamisított pénzügyi jelentések, manipulált választások, megvesztegetés, erőszak, szex és gyilkosság is szerepel. A birodalmak létével egyidős játékot űznek, de ez a játék most, a globalizáció korában új és ijesztő méreteket öltött. Én tudom; én is gazdasági bérgyilkos voltam."
John Perkins

Adatok
Cikkszám
612676
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!