Szigethy Gábor - Főhajtás

-10%
Nincs raktáron
Szigethy Gábor - Főhajtás
2 750 Ft
2 475 Ft
Kezdete: 2016.10.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Részletek
Szigethy Gábor írásainak hősei közismert és névtelen alakok - színészek, írók , tanárok és szellemi tartásukat nehéz körülmények között is őrző „osztályidegenek”. Vagy ’56 tragikus, elfelejtett, olykor névtelen hősei. Így kerülhet egymás mellé a színészóriás Csortos Gyula és a XVIII. századi tabáni poéta, Virág Benedek szellemalakja; Mezei Mária színésznő és egy hercegnő a kazánházból; Gábor Miklós és pár névtelen gyalogjáró diák Erdélyből. Vagy a száműzött színésznő és az ’56-os Márai. És Madách Imre és a zsoltárfordítók sokasága - Babits Mihály költészete és az ’56-ban szétlőtt magyar főváros.
Az esszék együtt olvasása egyszerre nyújt magyar irodalom- és színháztörténet, de korrajzot is a múlt század tragikus, küzdelmes középső évtizedeiről, személyes hangú életrajzi vallomással - és igazi kuriózumként számos, eddig nem közölt korabeli fényképpel, dokumentummal.
Szigethy Gábor (1942) színháztörténész, dramaturg, író szerkesztő. A Ruttkai-, Latinovits-, Dajka Margit- és Gábor Miklós-hagyatékok gondozója.
Adatok
szerző
Szigethy Gábor
cím
Főhajtás
kiadó
Kortárs Kiadó
kiadási év
2012
állapot
ÚJ
oldalszám
312
kötés
puha kötés
ISBN
9789639985377
Cikkszám
622021
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!