Bácskay Zoltán - Délvidéki magyar útikönyv

Nincs raktáron
Bácskay Zoltán - Délvidéki magyar útikönyv
állapot
ÚJ
ISBN
9789630688642
RRP: 2 500 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 125 Ft
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
Részletek
"Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik nem a Vajdaságra kíváncsiak, hanem Délvidékre. Ha netán véletlenül nem tudnák mi is az a Délvidék, e könyvből megtudhatják. Délvidék sajnos kissé mellőzve van az utazási irodák kínálatából, és a szinte folyamatos magyarellenes atrocitások híre sem tesz jót a délvidéki felfedező kedvnek.
Ám az oly édes és mostoha Délvidék számomra az otthont jelenti, hiszen itt születtem én ezen a tájon, a bácskai nagy rónaságon. Ahol egykoron őseink győztes csatát vívtak, amire az egész keresztény világ minden nap délben megemlékezik. Ahol a világon először építettek olyan csatornát, amiről később a szuezit is mintázták. Ahol a három méteres kukoricás közepén Árpád-kori templom rom dacol az idő vas fogával. Ahol a rejtelmes elhagyott kastélyok, várak, erődítmények várnak az oda látogatóra. Ahol a Duna szinte tengerré szélesedik, majd 200 méterre szűkül a Kazán-szorosokban.
Személyes tapasztalatok, kutatások, és élmények ismeretében állítottam össze e könyvet, melyben a települések múltja, és jelene is helyet kapott a látnivalók mellett. A települések leírásánál előtérbe helyeztem a magyar vonatkozásokat, a magyar emlékek, emlékhelyek kiemelését. Helyet kapott a könyvben a délvidéki magyar szállásadók listája, és egyéb hasznos információk is, melyek nagyban megkönnyítik a vidéket felfedezni vágyók dolgát."
Bácskay Zoltán
Adatok
szerző
Bácskay Zoltán
cím
Délvidéki magyar útikönyv
kiadó
Magánkiadás
kiadási év
2010
oldalszám
202
kötés
puha kötés
Cikkszám
635482
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!