Alain de Benoist - Zarathustra nyomában

-10%
Nincs raktáron
Alain de Benoist - Zarathustra nyomában
1 990 Ft
1 791 Ft
Kezdete: 2018.12.05   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 36 Ft
Részletek

Azok az írások, amelyeket ez a kötet tartalmaz, csaknem harminc évet ölelnek át, komoly tévedés lenne tehát jelenkoriaknak tartani őket. Az értelmiségi munkája - a gondolkodás - nem korlátozódhat megingathatatlan meggyőződések kifejtésére, vagyis néhány kezdetben fogant és később esetleg csupán formai változáson átesett gondolat ismétlésére. A gondolati munka mindenekelőtt egy vándorlás, amelynek során az ember különböző útvonalakat fedez fel, hipotéziseket alkot, a különböző lehetőségek logikus következményeit tanulmányozza. Emellett a gondolkodás sohasem lehet tisztán elvont jellegű. A vezérelvek és a szükségképpen változó aktualitás között kölcsönhatás van.
Márpedig az utolsó harminc év különösképpen bővelkedett mindenféle eseményben. Az első írások az itt összegyűjtöttek közül alig néhány évvel az 1968. májusi események után születtek. Azóta tanúi lehettünk az olajválságnak, az öbölháborúnak, a berlini fal leomlásának, a szovjet rendszer megszűnésének. A XX. század vége egyszerre jelentette a háború utáni korszak és a modernitás végét. A jelenlegi problematika teljességében különbözik a hetvenes vagy a nyolcvanas évekétől. Az én vándorlásom ebbe a változásba illeszkedik, amelyet ez a könyv is visszatükröz.
Az első két cikkről nincs sok mondanivalóm. Csupán két könyvismertetésről van szó, amelyek Párizsban jelentek meg a Valeurs Actuelles nevű hetilapban, mielőtt később helyet kaptak volna a Vu de droite című antológiában, amely 1978-ban elnyerte a Francia Akadémia Esszé Nagydíját (és amelyet azóta lefordítottak németre, portugálra, olaszra és részben románra is.)

Adatok
szerző
Alain de Benoist
cím
Zarathustra nyomában
alcím
Példabeszéd a jó európaiakhoz
kiadó
Europa Authentica
kiadási év
2002
állapot
ÚJ
oldalszám
287
kötés
puha kötés
ISBN
963204715X
Cikkszám
638377
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom

Előszó V-XII
Zarathustra 1
A hitleri rejtély 15
Az élettel szembeni magatartás nominalista alapjai 32
Az ókor „bolsevizmusa" 57
Monoteizmus és totalitarizmus 82
Európa felemelkedése 91
Messze van még Amerika? 106
Julius Evola, radikális reakciós és elkötelezett
metafizikus (A politika Julius Evolánál) 167
Az új inkvizíció módszerei 133
Heidegger Nietzsche-kritikája (A hatalom akarása
és a szubjektivitás metafizikája) 222
Manifesztum az európai újjászületésért 239