A halászó macska uccája

Nincs raktáron
A halászó macska uccája
1 Ft
A vásárlás után járó pontok: 0 Ft
Földes Jolán
A halászó macska uccája
Agave, 2006
195 o., kemény kötés védőborítóval
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
Párizsban van, a Szajnára fut ki. Harminc méter hosszú és két lépés széles, olyan, mint egy sötét, keskeny hegyszoros. Hontalan orosz bankár és spanyol anarchista, litván tanár és görög kereskedő, és még egész sor száműzött lakik errefelé. Közöttük és velük pedig egy magyar munkáscsalád él itt, és nem is él rosszul. Szorgalmasak és életrevalók, a gyerekek francia iskolába járnak, úr lesz belőlük.
Életük egyszerű volna és tiszta, és a hontalanság csöndes bánatában is megbékélt, ha időről-időre közbe nem szólnának a nagyvilág történései. De közbeszólnak. Hol egy királyt ölnek meg, hol más világrengető esemény történik, és a politikai földrengés mindig a kisemberek házát dönti össze. Magyarok külföldön. Nem primadonnák, akik diadalmasan térnek haza, csak józan, dolgos, szerény emberek. Történetük kicsit mégis Európa tizenöt évének története.
A szerzőről
Földes Jolán 1902-ben született Kenderesen. 1919-ben Párizsba emigrált, ahol először munkásként dolgozott, majd egy filmgyár vezérigazgatója mellett lett titkárnő. A londoni Pinker irodalmi ügynökség nemzetközi regénypályázatán 1936-ban első díjat nyert A halászó macska uccája című regényével, amelyet később összesen tizennyolc nyelvre fordítottak le, és alig egy év alatt 1.000.000 példányt adtak el belőle világszerte. További művei szintén nagy sikert arattak Európában és Amerikában is. 1941-ben Londonba emigrált, regényeit Yolanda Clarent néven írta. Több könyvéből film is készült.
Adatok
Cikkszám
657471
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!