Anthony de Mello - Úton Isten felé

Nincs raktáron
Anthony de Mello - Úton Isten felé
ISBN
9639554235
Részletek
Az egyik elgondolás szerint az ima olyan gyakorlat, amely beteljesülést és megelégedettséget hoz magával, és tökéletesen megengedett, hogy ezeket keressük az imában. A másik elmélet pedig azt mondja, hogy imádkozni nem annyira fejünkkel, mint inkább szívünkkel kell. És valóban: minél inkább eltávolodik az ima a fejtől és a gondolkodástól, annál nagyobb örömünket leljük benne, és annál több hasznot merítünk belőle... az ima lehet olyan egyszerű, mint a be- és kilélegzés.
Gyakran ajánlottam a gyakorlatokat csoportoknak. Imacsoportnak nevezem ezeket, vagy még pontosabban: szemlélődés-csoportnak. Ellentétben a közhittel: létezik csoport-szemlélődés. Sőt, bizonyos körülmények között a szemlélődés gyümölcsözőbben lehet gyakorolni csoportban, mint egyedül.
A Szent Szűznek ajánlom ezt a könyvet, számomra ő volt mindig a szemlélődés példaképe.
Első tanácsom azoknak, akik előre akarnak haladni a szemlélődés művészetében: mielőtt elindulnak ezen az úton, kérjék az ő pártfogását és közbenjárását. Neki jutott az a karizma, hogy esdekeljen a Szentlélek eljöveteléért az Egyházban: ez történt az angyali üdvözletkor és pünkösdkor, amikor együtt imádkozott az apostolokkal. Ha ő imádkozik velünk és érettünk, valóban nagyon szerencsések leszünk.
Adatok
szerző
Anthony de Mello
cím
Úton Isten felé - A test és a lélek gyakorlatai
kiadó
Korda Kiadó
kiadási év
2008
oldalszám
200
kötés
puha kötés
Cikkszám
671912
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!