Jostein Gaardner - Sofie világa

Nincs raktáron
Jostein Gaardner - Sofie világa
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-547-377-X
2 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Részletek

Ki vagy te? Hogyan keletkezett a világ? Hogyan lesz földből és vízből élő béka? Hiszel a sorsban? Mire van szükségünk a boldog élethez?
Sofie Amundsen tizenöt éves norvég kislány különös kérdéseket tartalmazó levelekre bukkan a levélládában.
Ahhoz, hogy megválaszolhassa az önmaga és a világ létezésének titkait érintő kérdéseket, kalandos szellemi utazásra indul az európai kultúra és filozófia történetében.
Sofie-val együtt az olvasó is észrevétlen részese lesz ennek a nem mindennapi filozófiai utazásnak, melynek során az európai kultúra legendás alakjai tűnnek elénk: Athén romjai között találkozunk az ideák mágusával Platónnal, megtudjuk, mi köze van Démokritosznak a legóhoz, miért ügyelt Arisztotelész oly kínosan a rendre, miért azt tartotta ésszerűnek Hegel, ami életrevaló. Szókratész nyomán megtanulhatunk kérdezni, Locke az emberi gondolatok és képzetek eredetéhez kalauzol. Descartes és Spinoza, Hume és Kant, Kierkegaard és Nietzsche mindannyian kiveszik részüket a kérdések megválaszolásának izgalmas munkájából.
A Sofie világa az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere Nyugat-Európában, 14 nyelvre fordították le eddig. Sikerének egyik oka, hogy Gaarder a filozófia történetének bemutatásához irodalomi formát talált, stílusa élvezetes és érthetőek. Haszonnal forgathatják a fiatalok és a felnőttek is, mindazok, akik nem felejtettek el kérdezni és megőrizték magukban a rácsodálkozás képességét

Adatok
szerző
Jostein Gaardner
cím
Sofie világa
kiadó
Magyar Könyvklub
kiadási év
2001
oldalszám
575
kötés
kemény kötés
megjegyzés
kopottas borító
Cikkszám
778339
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!