Idegen szenvedélyek

Nincs raktáron
Idegen szenvedélyek
550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Mykolas Sluckis
Idegen szenvedélyek
antik (Magvető Kiadó), 1978
276 o., vászon kötés védőborítóval, jó állapotú
550.-
Részletek
Mykolas Sluckis, a mai litván prózairodalom legismertebb képviselője 1928-ban született. 1945-ben jelentek meg első elbeszélései. 1948-ban és 49-ben megjelent novellás kötetei, majd az 55-ben kiadott Jó ház című regénye egy jelentős tehetség szárnypróbálgatásai. Sluckis első sikereit gyermekkönyveivel aratja.
Igazi hangját a hatvanas évek elején találja meg. Sokoldalú író; a múlt és jelen, a falusi és a városi élet, a munkásosztály, a parasztság és az értelmiség problémái egyaránt helyet kapnak regényeiben.
Sluckis legjelentősebb könyvei: a Létrán az égbe, a Szomjúság, az Ádámcsutka magyarul is megjelentek.
Végzetes szenvedélyek rabjai az isten háta mögötti lettországi birtok, a Madárodú-tanya lakói. A gazda az éjszakákat koporsóban tölti. felesége kétségbeesett rajongással csüng egykori litván béresükön, Antonson. A lány, hogy bosszút álljon anyján, elhódítja a szeretett férfit. A kamasz fiút csak a fegyverek és a gyilkolás érdekli.
Egy napon, 1944 őszén – így indul Sluckis új regénye – egy Litvániából menekült cselédlány érkezik a Madárodú-tanyára. Ez a katekizmuson nevelkedett, naiv kislány megpróbálja megmenteni bűnös gazdáit.
A pusztulás és újjászületés a témája az Idegen szenvedélyeknek, mely a kritikusok véleménye szerint a hazánkban is jól ismert litván író legjobb regénye.
Adatok
Cikkszám
803277
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!