Moldoványi Zsuzsa szerk. - Hóc, hóc, katona - bölcsődések verseskönyve

Nincs raktáron
Moldoványi Zsuzsa szerk. - Hóc, hóc, katona - bölcsődések verseskönyve
Moldoványi Zsuzsa szerk.
Hóc, hóc, katona
bölcsődések verseskönyve
antik (Móra Ferenc Könyvkiadó), 1986
108 o., kemény kötés
Részletek
Mostanában a bölcsődések is nagy gyerekek: reggel fölkelnek, bölcsődébe mennek, aztán otthon este elmesélik, hogy még verset is tanultak a bölcsődében.
Lefekvéskor az esti búcsú meghitt hangulatához hozzátartozik a versolvasás. Anyuka vagy apuka leül a kiságy szélére, és egy rövid mesével vagy egy szép verssel ringatja álomba a kisgyereket. A szülők és bölcsődei vezetők segítségére sietett Moldoványi Zsuzsa és a Móra Kiadó, amikor ezt a kötetet összeállította.
Az egy-két éves gyerekeknek könnyed rímelésű, rövid versikék, népi mondókák egy csokrát nyújtjuk át, amelyek elsősorban zeneiségükkel keltik fel a kicsik figyelmét. A két-három éveseknek szóló versek már tematikailag és formailag is sokszínűbbek. A tréfás ritmusjátékok, fülbemászó népi mondókák mellett ezek között már vannak olyan fogalmakról, tárgyakról és természeti jelenségekről szóló versek is, amelyek illeszkednek a gyerek ismereteihez, erősítik, gazdagítják azokat. Szyksznian Wanda egyszerű vonalú, játékos hangvételű rajzai pedig képzeletüket ragadják meg.
Adatok
Cikkszám
918751
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!