Arthur C. Clarke - A város és a csillagok

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Arthur C. Clarke - A város és a csillagok
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9632112954
1 150 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

A történelem tele van nagyszerű városokkal, de Diasparhoz egy sem fogható. Évmilliók óta zárkózik védelmező kupolája mögé, hogy elszigetelje magát a széthulló külvilág veszélyeitől. Valamikor olyan hatalommal rendelkezett, ami előtt még a csillagok is meghódoltak, de aztán − a legendák szerint − a bolygón kívülről érkező támadók visszaűzték az emberiség utolsó maradékát a város biztonságot nyújtó falai közé.
Diaspar lakói örök életűek, de a halhatatlanságért nagy árat fizettek: sosem hagyhatják el tökéletesen szervezett, minden kényelemmel ellátott otthonukat.
Ebbe a változatlanságba dermedt világba születik bele Alvin, a Kiválasztott, aki merőben más vágyakkal rendelkezik, mint a többi ember. Ő meg akarja tudni, mi van a város falain kívül. Mivel erre senkitől, még a Központi Komputertől sem kap választ, maga indul el rejtett föld alatti folyosókon, hogy utánajárjon a legendáknak, és megfejtse Diaspar elzárkózásának igazi titkát.
A Clarke legjobb műveit csokorba gyűjtő sorozatunk második darabja örök érvényű, filozofikus mese az SF hőskorából, tele hihetetlen kalandokkal és technikai csodákkal. Az új kiadást mintegy keretbe foglalja a szerző magyarul először olvasható előszava, valamint a neves ausztrál írónak, Damien Brodericknek külön a mi kötetünk számára készített utószava.
„Clarke legtökéletesebb műve.”
− The Encyclopedia of Science Fiction

Adatok
szerző
Arthur C. Clarke
cím
A város és a csillagok
kiadó
Kozmosz Könyvek
kiadási év
1979
oldalszám
339
kötés
puha kötés
Cikkszám
9632112954
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!