Marguerite Yourcenar - Opus Nigrum

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Marguerite Yourcenar - Opus Nigrum
állapot
antikvár könyv, szép állapotú
ISBN
9632718984
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

Margurerite Yourecan 1968-ban megjelent Femina-díjas regénye a XVI. századi Flandriában játszódik, abban az időszakban, amelyet a katolikus egyház és a protestantizmus történelmi méretű párbaja, valamint a spanyol katolikus abszolutizmus elnyomó uralma ellen föllépő korai polgári szabadságmozgalmak kibontakozása jellemez. Főszereplője a teológus-filozófus-orvos Zéon, kitalált figura, nem történelmi személy, de élete számos ponton találkozik Erazmus, Leonardo da Vinci, Giordano Bruno, Paracelsus és Campanella életével.
Az Opus Nigrum azt a folyamatot meséli el, hogyan lesz a tudásra szomjazó, ijfú Zénonból kiégett, az Inkvizíció által üldözött, máglyára ítélt tudós. Zénon Bruggéből indul, bejárja a világot, majd visszakanyarodik szülővárosába, itt éri utol végzete.
Hieronymus Bosch, Breughel képeinek világa elevenedik meg előttünk. Yorucenar hiteles, nagy történelmi freskót fest, de most is, mint mindig, elsősorban az ellentétes erők szorításában vergődő ember drámája, a condition humaine, az emberi sors alakulása érdekli.

Adatok
szerző
Marguerite Yourcenar
cím
Opus Nigrum
kiadó
Magvető Könyvkiadó
kiadási év
1983
oldalszám
363
kötés
vászon kötés védőborítóval
sorozatcím
Világkönyvtár
Cikkszám
9632718984
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!