B. K. S. Iyengar - A jóga fája

Nincs raktáron
B. K. S. Iyengar - A jóga fája
B. K. S. Iyengar - A jóga fája
B. K. S. Iyengar - A jóga fája
B. K. S. Iyengar - A jóga fája
állapot
ÚJ
ISBN
9789639841062
RRP: 3 500 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 3 150 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Részletek

...A jóga fája inspiráló előadások és tanítások sora, ahol Patandzsali jógaszútrái közvetlenül ívelnek át a mindennapokba: éppúgy szó esik benne a családi életről, a szerelemről és a szexualitásról, mint ahogy az egészségről és a gyógyító művészetekről. Foglalkozik a meditációval, beszél a halálról is, és a jóga tanításának számos finomságára hívja fel az tanítani vágyók figyelmet. A témák komolyságát a szerző személyes tapasztalatai teszik ízessé, szemléletessé és feldolgozhatóvá. A könyvet olvasva megláthatjuk, hogy miként ültethetők át a spirituális alapelvek közvetlen gyakorlati cselekvésbe.

Ebben a figyelemre méltó könyvben az Olvasó egyszerre lehet együtt B. K. S. Iyengarral, mint költővel, és mint jóga filozófussal is, aki hasonlatokon keresztül éppúgy tanít, mint az elemzésen át. Művében kifejezi a jóga szépségét és ragyogását, és megmutatja, hogy a jóga miként lesz gyakorlati művészet, amelyből minden érdeklődő haszonnal meríthet.

Leírja, hogy miként gyakoroljunk az élet különböző állomásain és a különböző életkorokban, és ezután megtanítja a jóga valamennyi aspektusainak előnyeit. A jóga fájában mindenütt a gyakorlati kérdésekre irányul, olyan egyetemes kérdésekre, amelyekkel minden embernek szembe kell nézni. Ő először a jóga fényébe emeli ezeket a kérdéseket, majd pedig innen láttatva egyszerűen és tömören megválaszolja azokat. Eközben cselekvésre bátorít, és a jóga-életet segítő tanácsokkal lát el.

Ha megnézzük B. K. S. Iyengar életét, tisztán láthatjuk, hogy csakis tapasztalatok és személyes megbizonyosodások alapján beszél, nem pedig elméleti vagy intellektuális alapon. Amint lánya, Geeta írja: „A testét laboratóriumnak használta.” Mivel életét a jóga művészetének ajánlotta, szerencsések vagyunk, hogy írásain és tanításán keresztül felajánlja nekünk művészetét és megértését. Mi mindannyian tanulhatunk a tapasztalatából, mert a területek, melyekkel foglalkozik, valódi gyümölcsök a jóga fájáról.

Azok, akik ismerik B. K. S. Iyengart, hallani fogják a hangját ebben a könyvben. Ráismerhetünk a hasonlatainak fűzésére, halljuk éleselméjűségét, humorát, jógaszeretetét és azon szenvedélyét, hogy másokat lelkesítsen. És halljuk szerénységét Isten elött, ami ez ösztönöz minket. Hálásak vagyunk, hogy B. K. S. Iyengar, kinek neve mára élő legenda lett, tudását módszeresen átadta fiának és lányának, Prashantnak és Geetának, valamint más tanároknak is szerte a világon. És boldogok vagyunk, hogy tanítása A jóga fáján keresztül elérhető mindenki számára.

Tudjuk, hogy a jóga sokarcú ékszer, számos olyan csodálatos hatással, mint amilyen az egészség, a fittség, és a mentális tisztaság. De, miközben e könyvet olvasod, vedd fontolóra B. K. S. Iyengar központi tanítását, amit saját bevezetőjében foglal össze: A jóga végső célja lelked fényének felismerése. Kezdőnek és haladónak – ahogy az ilyen tárgyú könyvet először kézbe vevő kíváncsi olvasónak is – ugyanazt a jó hírt hozza: Ott kezdheted el, ahol éppen vagy.

Adatok
szerző
B. K. S. Iyengar
cím
A jóga fája
kiadó
Filosz Kiadó
kiadási év
2009
oldalszám
244
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789639841062
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!