Ahol a ritkaság sem ritkaság!
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Bigbandi.hu / Szkítia-Avantgard Könyvesbolt és Antikvárium

+36-56/414-834

Bigbandi.hu / Szkítia-Avantgard Könyvesbolt és Antikvárium
  • Kategóriák
    • Újdonságok 
    • Raktáron lévő termékek 
    • KÖNYVEK / BOOKS 
    • KÁRTYÁK 
    • TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET 
    • dōTERRA TERMÉKEK 
    • FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN 
    • INGA, RADIESZTÉZIA 
    • CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA 
    • ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV 
    • MINDEN EGYÉB 
    • SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ 
    • TOP 15 
  • Magunkról
  • Így vásárolhatsz
  • Blog
Dr. Kukovics Sándor szerk. - A tej szerepe a humán táplálkozásban
Dr. Kukovics Sándor szerk. - A tej szerepe a humán táplálkozásban
2 900 Ft
  1. orvosi
  1. KÖNYVEK / BOOKS
  2. orvosi

Dr. Kukovics Sándor szerk. - A tej szerepe a humán táplálkozásban

Cikkszám:
9789639740150
Dr. Kukovics Sándor szerk. - A tej szerepe a humán táplálkozásban
Tartalom
ELŐSZÓ 7
AJÁNLÁS 9
IN MEMÓRIÁM DR. SZAKÁLY SÁNDOR 15
BEVEZETÉS 17
A tej és tejtermékek jelentősége 19
Kukovics Sándor - Unger András - Bakos Erzsébet - Szakály Sándor:
Kutatási és fejlesztési eredmények +Szakály Sándor munkásságában 35
A TEJTERMELÉS VÁLTOZÁSA 37
Popp József: Tej és tejtermékek 39
Fórián Zoltán: Elmélkedések tejszektorunk helyzetéről 51
Kukovics Sándor - Németh Tímea - Molnár András - Modai Hajnalka -
Jávor András: A kiskérődzők tejtermelése hazánkban, az EU-ban és a világon 67
A TEJTERMELÉS, FELDOLGOZÁS ÉS FORGALMAZÁS BIZTONSÁGA 89
Unger András - Császár Gábor: A korszerű nyerstejminősítés rendszere és a tej minősége Magyarországon 91
Czeglédi Beáta: A tejtermelés és tejfeldolgozás élelmiszer-biztonsági garanciái 103
Czeglédi Beáta: A tejtermékek forgalmazásának és közvetlen értékesítésének
élelmiszer-biztonsági garanciái 121
Daróczi Lajos: Minőségbiztosítás a kiskérődzők tejtermelésében és a tejtermékek
előállításában 133
AZ EGYES TEJFÉLESÉGEK MEGHATÁROZÓ JELLEMZŐI 143
A tehéntej táplálkozástudományi szempontból legfontosabb összetevőt.
I. Fehérjetartalom és aminosav-összetétel, zsírtartalom
és zsírsav-összetétel 147
Csapó János - Csapóné Kiss Zsuzsanna:
A tehéntej táplálkozástudományi szempontból legfontosabb összetevői.
II. Laktóz-, ásványianyag- és vitamintartalom 167
Csapóné Kiss Zsuzsanna - Kukovics Sándor - Csapó János: A juh- és kecsketej táplálkozástudományi szempontból legfontosabb összetevői 187
Szakály Sándor: A pro- és prebiotikumok kérdése és jelentősége 207
Bárányi Mária - Bősze Zsuzsanna: A tehén- és a juhtej fehérje összetevőinek, s azok variánsainak összehasonlítása 217
Kusza Szilvia - Kukovics Sándor- Jávor András - Bősze Zsuzsanna: A kecsketej fehérje összetevőinek és azok variánsainak
összehasonlítása 255
A TEHÉNTEJ FOGYASZTÁS DIETETIKAI KÉRDÉSEI 265
Gundel János: A tej mint emberi táplálék 271
Biró Lajos - Antal Magda: A tejfogyasztás élettani hatásai 279
Figler Mária - Mózsik Gyula: A tejtermékek szerepe az emberi szervezet kalcium-egyensúlyában 287
Schmidt János: A takarmányozás hatása a tej zsírsavösszetételére 297
Antal Emese: A hazai tej- és tejtermékfogyasztás változása, valamint a szív és érrendszeri betegségek számának alakulása az utóbbi két évtizedben 307
Polyák Éva: Várandósok táplálkozási szükségletei, valamint a tej és tejtermékek
fogyasztásának összefüggései 315
Molnár Andrea: A szoptató nők táplálkozási szükségletei, valamint a tej és tejtermékek
fogyasztásának összefüggései 323
Fábián Mária: A csecsemőtápszerek alapanyagai és típusai, valamint alkalmazásuk
szempontjai 331
Rigó János: A tejfogyasztás jelentősége gyermek- és időskorban 339
Lukács Éva: A tej helye és szerepe a felnőttek egészséges táplálkozásában 349
Boros Szilvia: Az élsportolók teljesítménye és a tej-, valamint a tejtermékfogyasztás
összefüggései 361
Kubányi Jolán: A tej szerepe a humán táplálkozásban 373
Zojkás Gábor: Tej és tejtermékek fogyasztása és az egészség 375
Némethné Szerdahelyi Emőke:Tehéntej-kazein meghatározása sajtmintákban 393
KISKÉRÖDZÖK TEJE ÉS HELYE A DIETETIKÁBAN 397
Kukovics Sándor- Németh Tímea - Ábrahám Mária - Orbán Gyuláné: A juh- és a kecsketej minősége 401
Fenyvessy József: A kiskérődzők tejének értékes tulajdonságai a fogyasztás
és a feldolgozás szempontjából 417
Schöffer Béla - fSzakály Sándor - Figler Mária - Mózsik Gyula: A kiskérődzők (juh és kecske) tejének szerepe az emberi szervezet kalciumellátásában 425
Polgár Morianne: Van-e alternatív tejtáplálás a tehéntej-allergiás csecsemők
és gyermekek számára? 437
Rigó János: A juhtej mint a dietetika egyik lehetséges tényezője 445
Barna Mária:A kiskérődzők tejének szerepe a gyermekek táplálkozásában 453
Domonkos Andrea - Greiner Erika: A kiskérődzők teje a felnőttek táplálkozásában
és a gyógyélelmezésben 465
A TEHÉTEJ SZEREPE A GYÓGYÁSZATBAN 483
Csiki Zoltán: A tejallergia, tejcukor-érzékenység - laktózintolerancia 487
Lelovics Zsuzsanna - Cseh Judit: A tej és tejtermékek szerepe az elhízásban és a metabolikus szindrómában a legújabb irodalmi adatok tükrében 499
Henter Izabella: A tej és tejtermékek lehetséges használata a daganatos betegségek
gyógyításában 507
Szaloyné Kónya Zsuzsa: A tej és tejtermékek felhasználási lehetőségei a gasztroenterológiai betegségek kezelésében 515
Greiner Erika - Domonkos Andrea: A tej és a tejtermékek lehetőségei a gyógyélelmezésben 531
Schmidt Judit - Szász-Győző Zsuzsanna: A tej és tejtermékek szerepe a vesebetegek étrendjében 543
A TEJ ÉS TEJTERMÉKEK MARKETINGJE ÉS A TEJTERMELÉS ÖKONÓMIÁJA 559
Szakály Zoltán: A tej és tejtermékek marketingje a fogyasztói elvárások tükrében 551
Nábrádi András: A tejtermelés ökonómiája (szarvasmarha, juh, kecske) 575
A SZERZŐK ELÉRHETŐSÉGE
SZEMELVÉNYEK A MAGYARORSZÁGI TEJTERMÉKEKBŐL 609
TÁMOGATÓK. . .635
Raktáron :  1 darab
állapot:
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN:
9789639740150
Várható szállítási idő:
2025.07.23
További adatok
2 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 58 Ft
Bolti készlet
1 darab
Azonnal átvehető / szállítható az üzletből
Saját külső raktár
0 darab
1 munkanapon belül átvehető / szállítható
  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

A hazai tejtermékeket fogyasztók megfelelőbb tájékoztatása, valamint a tejtermelés és a tejfeldolgozó ipar jövőjének javítása céljából egy olyan kiadványt kívántunk összeállítani, amely magába foglalja a folyamatot a termeléstől a fogyasztásig. A könyv az egészségügyben dolgozók "továbbképzésén keresztül" célozza meg a hazai előállítású tejtermékek fogyasztásának intenzív növelését, emellett a fogyasztó érdeke is, hogy minél szélesebb és megalapozottabb ismereteket kapjon a kosarába kerülő termékekről.
A könyvben olvasható ismeretek az orvosok, dietetikusok, védőnők, a tejtermelők és a feldolgozóipar, valamint a fogyasztók számára egyaránt hasznosak lehetnek, ugyanakkor a közép- és a felsőfokú oktatás fontos forrásaként is szolgálhatnak. A kötettel megemlékezünk dr. Szakály Sándorról, a tejfeldolgozás és termékfejlesztés kiemelkedő jelentőségű személyiségéről.
A kötet szerkesztője, dr. Kukovics Sándor három és fél évtizede foglalkozik a kiskérődzők tenyésztésének és termelésének fejlesztésével kutatóként és oktatóként. E tevékenysége mellett segíti a hús- és tejtermeléssel, valamint feldolgozással foglalkozók érdekérvényesítését, termékeik piacra juttatását, marketingjét. Tizenöt könyv szerkesztőjeként és írójaként, valamint több mint 720 tudományos és szakcikk szerzőjeként tette közzé kutatási és fejlesztési munkáinak eredményeit. A jelen kötet munkásságának egy újabb szeletét foglalja magában.


Adatok
szerző:
Dr. Kukovics Sándor szerk.
cím:
A tej szerepe a humán táplálkozásban
kiadó:
Melania Kiadó
kiadási év:
2009
oldalszám:
608
kötés:
kemény kötés
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Csomagajánlatok
Hasonló termékek
Miért érdemes nálunk vásárolni?
30 napos cseregarancia
30 napos cseregarancia

Ha mégsem tetszik, 30 napon belül visszaküldheted a rendelésed (bővebben...)

Környezettudatos csomagolás
Környezettudatos csomagolás

A rendelésedet mindig újrahasznosított papírba csomagoljuk

Több mint 33 év tapasztalat
Több mint 33 év tapasztalat

Már 1990 óta foglalkozunk könyvárusítással

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Bukura Bt / Szkítia-Avantgard Könyvesbolt és Antikvárium
  • 5000 Szolnok, Baross út 3.
  • +36-56/414-834
  • info@bigbandi.hu
  • facebook

Szeretsz első lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj legelsőként újdonságainkról és kedvezményeinkről!

kirakat.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
aprohirdetesingyen.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
onlinepenztarca.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
viva_com
paypal
simplepay_hu_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Újdonságok 
  • Raktáron lévő termékek 
  • KÖNYVEK / BOOKS 
  • KÁRTYÁK 
  • TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET 
  • dōTERRA TERMÉKEK 
  • FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN 
  • INGA, RADIESZTÉZIA 
  • CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA 
  • ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV 
  • MINDEN EGYÉB 
  • SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ 
  • TOP 15 
  • Magunkról
  • Így vásárolhatsz
  • Blog
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
oogle
Kosár
A kosár üres. Vásárláshoz kattintson ide!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.