Az egészség megőrzésének vagy egy betegség kezelésének egyik legfontosabb része a megfelelő étkezés, hiszen azzal az egészség támogatható. Az ayurvéda olyan egészségügyi rendszer, amely mind a betegségek kezelésére, mind megelőzésre alkalmas, és ebben a főzés, az étkezés is nagy figyelmet kap. Az ayurvédában mindig a teljes embert tekintjük, aki magában foglalja a lelket, az elmét és a testet egyaránt. Ezek hatással vannak egymásra, vagyis kölcsönhatásban működnek együtt. Amikor ayurvédikusan főzünk, nem csupán a testünket, hanem az elménket is tápláljuk. Az összes ayurvédikus eljárásnak, diétának és készítménynek az a célja, hogy megőrizze vagy helyreállítsa az ember belső egyensúlyát. Könyvünk receptjei közül minden testtípus megtalálja a számára legmegfelelőbbeket, melyek könnyen elkészíthetők, ízletesek, és nem utolsósorban kiválóan alkalmasak testi és szellemi egészségünk egyensúlyának megőrzésére.