Előszó |
4 |
A töltelékáru készítéséhez szükséges felszerelés |
9 |
Hús, a töltelékáru nyersanyaga |
20 |
A kolbászfélék felosztása |
21 |
A hús beszerzése |
21 |
A hús tárolása a kolbászkészítés előtt |
25 |
Adalékanyagok és fűszerek |
27 |
A só több, mint fűszer |
28 |
Fontos adalékanyagok |
29 |
Fűszerek |
30 |
A kolbásztöltelék feldolgozása konzervként |
34 |
A konzervdobozok és üvegek kiválasztása |
35 |
A konzervek betöltése és befőzése |
37 |
A konzervek tárolása |
38 |
A kolbásztöltelék feldolgozása belekben |
39 |
Természetes belek és műbelek |
40 |
A belek előkészítése a töltés előtt |
42 |
A belek töltése |
44 |
A töltelékáru főzése |
48 |
Füstölés |
53 |
A füstölés eszközei |
54 |
Füstölési módok |
57 |
A töltelékáru tárolása |
60 |
Tárolás a füstölőszekrényben vagy sötét helyiségben |
60 |
Hűtvetárolás |
60 |
Tárolás mélyhűtéssel |
62 |
Előkészületek a kolbászkészítéshez |
64 |
A főzőkolbász készítése |
65 |
Fontos útmutatások a főzőkolbász készítéséhez |
66 |
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása |
67 |
Főzőkolbász-, hurka-, hússajtreceptek |
73 |
Kenhető nyerskolbász |
80 |
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása |
81 |
Receptek kenhető nyerskolbászhoz |
82 |
Szárított, érlelt kolbász- és szalámifélék |
84 |
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása |
85 |
Előkészületek a szárazkolbász és szalámi készítéséhez |
86 |
A töltelék elkészítése |
87 |
A nyerskolbász érlelése |
89 |
A szárazáru füstölése |
97 |
Receptek a nyerskolbász és szalámi készítéséhez |
98 |
Vörösárufélék |
101 |
A nyersanyag ismertetése és felhasználása |
102 |
Előkészületek a vörösárufélék készítéséhez |
103 |
A töltelék előállítása |
104 |
A töltelék betöltése |
108 |
Egyedi receptek |
108 |
Sütőkolbászok |
117 |
Durva aprítású sütőkolbászok |
118 |
Finom aprítású sütőkolbászok |
122 |
Pástétomok |
124 |
Pástétomreceptek |
126 |
Kocsonya |
129 |
Alapanyag és elkészítés |
130 |
Az aszpik elkészítése |
130 |
Kocsonyák díszítése (garnírozása) |
131 |
Kocsonyareceptek |
132 |
Sózás vagy pácolás |
136 |
Nyers pácolt áru |
137 |
Abált áruk |
140 |
Tárgymutató |
147 |