Bíró Lajos - „Pogány” teológia

-10%
ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Bíró Lajos - „Pogány” teológia
állapot
ÚJ
ISBN
9786155647970
5 500 Ft
4 950 Ft
Kezdete: 2021.11.23   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 50 Ft
Részletek
Egyistenhit volt-e a magyar ősvallás?
Milyen szent hármasságban hittek őseink?
Miért hitték és tudták égi eredetűnek, természetfeletti származásúnak magukat?
Ki az Öregisten?
Kik voltak Boldogasszonyunk ókori rokonai?
Hogyan függ össze a születés, a nász és a halál?

Egyedülálló könyv ad válaszokat a fenti kérdésekre. E „pogány” teológia, azaz ősmagyar Isten-tan semmilyen ellentétben nincs Jézus tanításaival…Ez a mű a magyar ősvallás végső lényegéről, esszenciájáról szól. Az Istenidézés (Theurgia) című tanulmányfüzér a Magyar mágia folytatása. A Függelékben közölt írás, Az idő és az örökkévalóság magyar szemmel, szintén eredeti megközelítése ennek az izgalmas kérdésnek.

***

Őseink egyik legfőbb teremtésmítoszában a fény, az élet és a szerelem a madár alakjában megjelenő isteni Lélektől született. Ezért is mondható, hogy a Lélek a mindenek feletti és előtti őslétező, és az égi Isten természetét fejezi ki.

És mivel a mindenség fénye az Őstojásból tört elő, az Isten országa, a Menny egy fénnyel teli világ, egy erővel, élettel telített világ, amelyben a Lélek őshonos. És a Lélek fényéből jön a mindent megvilágító tudás és a tudat fénye...

A békés és boldog Középpont, az örök mennyei Világtojás tehát a lélek igazi otthona, ami éppen ezért ott rejlik a Lélek mélyén, mint (örök)életünk magja.

Őseink nem voltak sem politeisták, sem „természetimádók”, hanem egy szent hármasságot tiszteltek: a bölcs és jóságos égi atyát, az Öregistent; a Nagy Istennőt, vagyis Boldogasszonyt, aki az Öregisten női oldalát képviseli; és az égi embert, a Táltost, a Fény harcosát, aki az Öregisten férfi inkarnációja.

Őshagyományaink szerint égi, azaz isteni eredetűek vagyunk: egy óriástól és tündérektől származunk. Éppen ezért az ember égi része halhatatlan. A születés, a nász és halál a mennyei világgal függenek össze: a halál csak átváltozás, valójában nem létezik, igazából csak átmenet a Boldogság Kertjébe.

Ősvallásunk lényege teljes összhangban van Jézus szellemével és tanításainak igazságaival, ezért került a könyv címében idézőjelbe a „pogány” szó...
Adatok
szerző
Bíró Lajos
cím
„Pogány” teológia
alcím
Istenidézés
kiadó
Angyali Menedék Kiadó
kiadási év
2019
oldalszám
256
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9786155647970
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!