„A nyolcvanadik születésnapomon Ádám fiam azt mondta nekem: »Te Papa, csináljunk egy olyan könyvet, amiben van nyolcvan kis történet az életedből, hozzá ugyanennyi jól passzoló étel profi recepttel és persze gusztusos fotókkal, mit szólsz hozzá?« Mit szóltam volna?! Nagyon tetszett az ötlet, de elképzelni sem tudtam, hogyan fog ez a gyakorlatban megvalósulni. Ádám persze már kész volt a válasszal: »Nagyon egyszerűen: te megírod a történeteket, mi Zoboki Zolival, a legjobb főszakáccsal megírjuk a recepteket, aztán elkészítjük az ételeket és a fényképeket.« Mi tagadás, izgalomba jöttem: mesélni és főzni is nagyon szeretek."
Hogyan barátkozott meg Bodrogi Gyula a pacalpörkölttel? Miért használták a mozifilmeket szállító fémdobozokat sütésre? Mit ettek Törőcsik Marival, amikor egy Skodával megérkeztek Párizsba? Ki volt az, aki 1956-ban több kiló naranccsal és banánnal lepte meg? Hogyan mentette meg az életét Ádám fia egy vadászaton? Bodrogi Gyula mesél. Magáról, a családjáról, egykori kollégákról Gobbi Hildától Sinkovits Imréig, a főiskolai évekről, színpadi bakikról, baráti összejövetelekről és persze vadászatokról. Minden történet mellé kapunk egy receptet is. Mert a Bodrogiak szeretnek enni, de amit még inkább élveznek, az a főzés.