Előszó |
5 |
Burgonyafélék |
7 |
Paradicsom |
7 |
Általános biológiai adatok |
7 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
9 |
Fajtaválaszték |
16 |
Termesztési eljárások |
19 |
Növényvédelem |
22 |
Vetőmagtermesztés |
27 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
28 |
Költség és munkatermelékenység |
32 |
Munkaóra-szükséglet (óra/ha) |
33 |
Paprika |
33 |
Általános biológiai adatok |
33 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
35 |
Fajtaválaszték |
41 |
Termesztési eljárások |
48 |
Növényvédelem |
53 |
Vetőmagtermesztés |
56 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
58 |
Költség és munkatermelékenység |
64 |
Munkaóra-szükséglet (óra/ha) |
64 |
Tojásgyümölcs |
65 |
Általános biológiai adatok |
65 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
66 |
Fajtaválaszték |
68 |
Termesztési eljárások |
69 |
Növényvédelem |
70 |
Vetőmagtermesztés |
71 |
Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) |
72 |
Költség és munkatermelékenység |
75 |
Munkaóra-szükséglet |
75 |
Burgonya |
76 |
Általános biológiai adatok |
76 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
77 |
Fajtaválaszték |
80 |
Termesztési eljárások |
82 |
Növényvedelem |
83 |
Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) |
85 |
Költség és munkatermelékenység |
88 |
Kabakosok |
89 |
Görögdinnye |
89 |
Általános biológiai adatok |
89 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
91 |
Fajtaválaszték |
93 |
Termesztési eljárások |
96 |
Növényvédelem |
99 |
Vetőmagtermesztés |
101 |
Munkaerő és gépi felhasználás (1 ha) |
103 |
Költség és munkatermelékenység |
106 |
Munkaóra-szükséglet |
106 |
Sárgadinnye |
107 |
Általános biológiai adatok |
107 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
109 |
Fajtaválaszték |
112 |
Termesztési eljárások |
115 |
Növényvédelem |
118 |
Vetőmagtermesztés |
120 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
121 |
Költség és munkatermelékenység |
124 |
Munkaóra-szükséglet |
124 |
Uborka |
125 |
Általános biológiai adatok |
125 |
Növekedés és fejlődés feltételek |
126 |
Fajtaválaszték |
133 |
Termesztési eljárások |
137 |
Növényvédelem |
140 |
Vetőmagtermesztés |
144 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
146 |
Költség és munkatermelékenység |
149 |
Munkaóra-szükséglet |
150 |
Spárgatök |
150 |
Általános biológiai adatok |
150 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
152 |
Fajtaválaszték |
153 |
Termesztési eljárások |
154 |
Növényvédelem |
155 |
Vetőmagtermesztés |
156 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
157 |
Költség és munkatermelékenység |
160 |
Munkaóra-szükséglet |
160 |
Sütőtök |
160 |
Általános biológiai adatok |
160 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
162 |
Fajtaválaszték |
162 |
Termesztési eljárások |
163 |
Növényvédelem |
163 |
Vetőmagtermesztés |
164 |
Munkaidő- és gépi felhasználás |
165 |
Költség és munkatermelékenység |
167 |
Munkaóra-szükséglet |
167 |
Csillagtök (patisszon) |
167 |
Általános biológiai adatok |
167 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
169 |
Fajtaválaszték |
169 |
Termesztési eljárások |
170 |
Növényvédelem |
170 |
Vetőmagtermesztés |
170 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
171 |
Költség és munkatermelékenység |
174 |
Munkaóra-szükséglet |
174 |
Hüvelyesek |
175 |
Zöldborsó |
175 |
Általános biológiai adatok |
175 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
179 |
Fajtaválaszték |
182 |
Termesztési eljárások |
186 |
Növényvédelem |
188 |
Vetőmagtermesztés |
193 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
195 |
Költség és munkatermelékenység |
198 |
Munkaóra-szükséglet |
198 |
Bokor- és karósbab |
198 |
Általános biológiai adatok |
198 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
201 |
Fajtaválaszték |
204 |
Termesztési eljárások |
209 |
Növényvédelem |
211 |
Vetőmagtermesztés |
214 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
216 |
Költség és munkatermelékenység |
219 |
Munkaóra-szükséglet |
219 |
Káposztafélék |
220 |
Fejes káposzta |
220 |
Általános biológiai adatok |
220 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
222 |
Fajtaválaszték |
227 |
Termesztési eljárások |
232 |
Növényvédelem |
234 |
Vetőmagtermesztés |
237 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
238 |
Költség és munkatermelékenység |
245 |
Kézimunkaóra-szükséglet |
245 |
Kelkáposzta |
246 |
Általános biológiai adatok |
246 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
247 |
Fajtaválaszték |
250 |
Termesztési eljárások |
252 |
Növényvédelem |
254 |
Vetőmagtermesztés |
254 |
Munka és gépi felhasználás |
254 |
Költség és munkatermelékenység |
255 |
Munkaerő-szükséglet |
255 |
Karalábé |
256 |
Általános biológiai adatok |
256 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
257 |
Fajtaválaszték |
262 |
Termesztési eljárások |
264 |
Növényvédelem |
266 |
Vetőmagtermesztés |
268 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) |
269 |
Költség és munkatermelékenység |
275 |
Karalábétermesztés kézimunkaóra-szükséglete |
275 |
Brokkoli |
276 |
Általános biológiai adatok |
276 |
Fajtaválaszték |
277 |
Termesztési eljárás |
278 |
Bimbóskel |
278 |
Általános biológiai adatok |
278 |
Karfiol |
280 |
Általános biológiai adatok |
280 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
281 |
Fajtaválaszték |
284 |
Termesztési eljárások |
286 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
288 |
Költség és munkatermelékenység |
292 |
Munkaóra-szükséglet |
292 |
Kínai kel |
292 |
Általános biológiai adatok |
292 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
294 |
Fajtaválaszték |
296 |
Termesztési eljárások |
297 |
Növényvédelem |
298 |
Kukorica |
299 |
Csemegekukorica |
299 |
Általános biológiai adatok |
299 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
301 |
Fajtaválaszték |
302 |
Termesztési eljárások |
304 |
Növényvédelem |
305 |
Vetőmagtermesztés |
306 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) |
307 |
Költség és munkatermelékenység |
309 |
Munkaóra-szükséglet |
309 |
Pattogatni való kukorica |
309 |
Általános biológiai adatok |
309 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
310 |
Fajtaválaszték |
310 |
Vetőmagtermesztés |
311 |
Levélzöldségnövények |
312 |
Fejes saláta |
312 |
Általános biológiai adatok |
312 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
314 |
Fajtaválaszték |
321 |
Termesztési eljárások |
324 |
Növényvédelem |
327 |
Vetőmagtermesztés |
330 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) |
332 |
Költség és munkatermelékenység |
336 |
Spenót, új-zélandi spenót |
336 |
Általános biológiai adatok |
336 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
339 |
Fajtaválaszték |
342 |
Termesztési eljárások |
344 |
Növényvédelem |
345 |
Vetőmagtermesztés |
345 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
347 |
Költség és munkatermelékenység |
350 |
Kézimunkaóra-szükséglet |
350 |
Sóska |
351 |
Általános biológiai adatok |
351 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
352 |
Fajtaválaszték |
354 |
Termesztési eljárások |
354 |
Növényvédelem |
355 |
Vetőmagtermesztés |
355 |
Munkaerő- és gépi felhasználás |
357 |
Költség és munkatermelékenység |
360 |
Kézimunkaóra-szükséglet |
360 |
Hagymafélék |
361 |
Vöröshagyma |
361 |
Általános biológiai adatok |
361 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
363 |
Fajtaválaszték |
371 |
Termesztési eljárások |
375 |
Növényvédelem |
376 |
Vetőmagtermesztés |
381 |
Munkaidő és gépi felhasználás (1 ha) |
383 |
Költség és munkatermelékenység |
387 |
Kézimunkaóra-szükséglet |
387 |
Fokhagyma |
388 |
Általános biológiai adatok |
388 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
389 |
Fajtaválaszték |
390 |
Termesztési eljárások |
390 |
Munkaóra-szükséglet |
393 |
Póréhagyma |
394 |
Általános biológiai adatok |
394 |
Növekedési és fejlődési feltételei |
395 |
Fajtaválaszték |
397 |
Termesztési eljárások |
399 |
Növényvédelem |
400 |
Vetőmagtermesztés |
401 |
Munkaerő- és gépi felhasználás (1 ha) |
402 |
Költség és munkatermelékenység |
405 |
Munkaóra-szükséglet |
405 |
Gyökérzöldségnövények |
406 |
Sárgarépa |
406 |
Általános biológiai adatok |
406 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
408 |
Fajtaválaszték |
412 |
Termesztési eljárások |
415 |
Növényvédelem |
417 |
Vetőmagtermesztés |
422 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
424 |
Költség és munkatermelékenység |
427 |
Munkaóra-szükséglet |
427 |
Petrezselyem |
427 |
Általános biológia adatok |
427 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
430 |
Fajtaválaszték |
433 |
Termesztési eljárások |
433 |
Növényvédelem |
435 |
Vetőmagtermesztés |
437 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
439 |
Költség és munkatermelékenység |
441 |
Munkaóra-szükséglet |
441 |
Gumós zeller |
441 |
Általános biológiai adatok |
441 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
443 |
Fajtaválaszték |
447 |
Termesztési eljárások |
448 |
Növényvédelem |
449 |
Vetőmagtermesztés |
451 |
Munkaerő és gépi felhasználás |
452 |
Költség és munkatermelékenység |
455 |
Munkaóra-szükséglet |
455 |
Retek |
455 |
Általános biológiai adatok |
455 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
457 |
Fajtaválaszték |
462 |
Termesztési eljárások |
464 |
Növényvédelem |
465 |
Vetőmagtermesztés |
466 |
Munkaerő- és gépi felhasználás |
467 |
Költség és munkatermelékenység |
469 |
Munkaóra-szükséglet |
471 |
Cékla |
471 |
Általános biológiai adatok |
471 |
Növekedési és fejlődési feltételei |
473 |
Fajtaválaszték |
476 |
Termesztési eljárások |
478 |
Növényvédelem |
478 |
Vetőmagtermesztés |
480 |
Munkaidő- és gépi felhasználás (1 ha) |
481 |
Költség és munkatermelékenység |
483 |
Munkaóra-szükséglet |
483 |
Egyéb zöldségnövények |
484 |
Spárga |
484 |
Általános biológiai adatok |
484 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
485 |
Fajtaválaszték |
487 |
Termesztési eljárások |
488 |
Növényvédelem |
489 |
Vetőmagtermesztés |
491 |
Munkaidő- és gép felhasználás (1 ha) |
492 |
Költség és munkatermelékenység |
494 |
Munkaóra-szükséglet |
494 |
Termesztett gombák |
495 |
Általános biológiai adatok |
495 |
Növekedési és fejlődési feltételek |
497 |
Fajtaválaszték |
502 |
Termesztési eljárások |
504 |
Növényvédelem |
507 |
Termesztési eljárások |
509 |
Minimális követelmények a zöldségfélék kereskedelmében |
510 |
Az EU-szabványok és kereskedelmi osztályok jelentősége |
512 |
Miben különbözik az első- és másodosztályú áru? |
514 |
A trágyatömegek meghatározása, illetve a laboratóriumi vizsgálatok értelmezése |
514 |
Röviden a vállalkozásról |
517 |
Irodalom |
520 |