Kertünk növényei című könyvsorozatunk hobbikertészeknek ad útmutató kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a termények feldolgozásához. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak.
"Tárolásról és tartósításról beszélünk a gyorséttermek, a pizzafutárok és a mikrohullámú sütőben készülő ételekről írt szakácskönyvek korában – mennyire korszerű ez a gondolat, van egyáltalán értelme a mi korunkban? – tehetjük fel a kérdést. A válasz egyértelmű igen, hiszen éppen a tennivalókkal telezsúfolt, gyorsan pörgő életet könnyíthetik meg az ügyesen előkészített tartósított élelmiszerek. Egyszer kell ugyanis rászánni magunkat az eltevésükre, a későbbiekben pedig rengeteg időt takaríthatunk meg a használatukkal."