Részletes útmutató a világ gyümölcseihez. Több száz színes, fénykép; az egyes fajok történetének, változatainak és táplálkozástani ismérveinek felsorolása. Érdekes tudnivalók a jól ismert bogyós termésű, citrus- és egyéb gyümölcsökről - például almákról, banánfélékről, dinnyékről, barackokról, fügékről és szőlőkről -, de a babacoához, fügekaktuszhoz, rambutánhoz, kígyó-, elefántpálma- és Sáron-gyümölcsökhöz hasonló jóval egzotikusabb fajokról is. Hasznos tanácsok a vásárlással és tárolással kapcsolatban. Javaslatok előkészítésüket, tartósításukat és konyhai felhasználásukat illetően. Több mint száz recept - lepények, pudingok, szószok, sütemények, fagylaltok, gyümölcshabok és felfújtak m a készítendő ételek étvágygerjesztő fényképeivel.