Tartalomjegyzék |
3 |
Előszó |
9 |
Bevezető |
11 |
A vendéglátó rendezvények |
13 |
A vendéglátó rendezvények jellemzői |
154 |
A rendezvények előnyei |
16 |
A sikeres rendezvény jellemzői |
18 |
A megrendelő szempontjából |
19 |
A résztvevő szempontjából |
20 |
A vendéglátó üzlet szempontjából |
21 |
A rendezvénypiac résztvevői |
21 |
Megrendelők |
22 |
A rendezvény szervezői, lebonyolítói |
24 |
Kapcsolódó szolgáltatást nyújtók |
25 |
A vendéglátó rendezvények csoportosítása |
29 |
A rendezvény alapvető célja |
31 |
Társas étkezések |
31 |
Társas összejövetelek |
32 |
Gasztronómiai rendezvények |
34 |
A rendezvény kezdeményezője |
35 |
Külső kezdeményezésű |
35 |
Saját kezdeményezésű |
36 |
A megrendelés helyszíne |
36 |
Házon, üzleten belüli rendezvények |
36 |
Házon, üzleten kívül lebonyolított rendezvények |
36 |
A vendégek elhelyezése |
36 |
Álló jellegű |
37 |
Ültetett jellegű |
37 |
Ültetett-álló jellegű |
37 |
Az ellátás módja |
38 |
Asztalnál történő felszolgálás |
38 |
Büfészerviz |
38 |
Tálcáról történő kínálás |
38 |
A vendégek létszáma |
39 |
Kis rendezvény |
39 |
Közepes rendezvény |
39 |
Nagy rendezvény |
39 |
A lebonyolítás színvonala |
39 |
Egyszerű rendezvény |
40 |
Közepes színvonalú |
40 |
Különleges, exkluzív színvonalú |
40 |
Protokolláris rendezvény |
40 |
A rendezvények helyszínei |
41 |
Rendezvényhelyszínek zárt térben |
43 |
Házon, üzleten belüli helyszínek |
43 |
Házon, üzleten kívüli helyszínek |
55 |
Rendezvényhelyszínek a szabadban |
57 |
A házhoz, üzlethez tartozó közvetlen szabadtéri helyszínen |
57 |
A háztól, üzlettől távoli szabadtéri helyszínen |
59 |
A rendezvények feltételrendszere |
61 |
A rendezvények tárgyi feltételei |
63 |
Berendezési tárgyak, bútorok |
63 |
Asztali felszerelések |
72 |
Tálak, tálalóedények |
83 |
Szállítóeszközök |
84 |
Díszítőeszközök |
85 |
Munkaruha |
86 |
Technikai berendezések |
88 |
A rendezvények személyi feltételei |
89 |
A személyzettel szemben támasztott követelmények |
89 |
Teendők új dolgozók felvételekor |
90 |
A rendezvényekkel foglalkozó szervezeti egységek |
91 |
A rendezvények egyéb feltételei |
94 |
A rendezvények szervezése |
97 |
A rendezvényszervezés folyamata |
99 |
A rendezvények értékesítésének előkészítése |
100 |
A rendezvények felvétele |
110 |
A rendezvény előkészítése |
116 |
A rendezvény lebonyolítása |
121 |
A rendezvények utómunkálatai |
123 |
A rendezvények választéka |
127 |
A választék összeállításának szempontjai |
129 |
A rendezvények választékára vonatkozó irányzatok |
132 |
Az igények változása |
132 |
Új szakmai irányzatok |
133 |
A büfészerviz |
135 |
A büfészerviz előnyei |
137 |
A büfészerviz hátrányai |
138 |
A büfék formái |
139 |
Az igénybevevők köre szerint |
139 |
A büfék elhelyezése szempontjából |
140 |
A kialakítás szempontjából |
142 |
A büfé kínálata szerint |
143 |
Az ételválasztéktól függően |
144 |
A büfék elhelyezése |
144 |
Az elhelyezés szempontjai |
145 |
A büfék helytelen elhelyezése |
149 |
A büfék elhelyezése a gyakorlatban |
153 |
A büfészerviz szervezése |
154 |
Előkészítési feladatok |
154 |
A büfészerviz utómunkálatai |
168 |
A díszterítés |
169 |
Gyakorlati tanácsok a terítéshez, díszterítéshez |
171 |
A díszterítés menete |
173 |
A díszterítés előkészítése |
173 |
A díszterítés végrehajtása |
189 |
A díszterítés befejező műveletei |
213 |
A vendéglátó rendezvények szervezése |
217 |
Állófogadás |
219 |
Az állófogadás formái |
220 |
Az állófogadás speciális feltételei |
222 |
Az állófogadás szervezése |
226 |
Az állófogadás választéka |
230 |
Mintaajánlatok az állófogadáshoz |
234 |
Saját ötletek, példák |
238 |
Bál |
239 |
A bálok formái |
240 |
A bálok speciális feltételei |
243 |
A bálok szervezése |
244 |
A bálok választéka |
246 |
Mintaajánlatok a bálokhoz |
248 |
Saját ötletek, példák |
252 |
Borkóstoló |
253 |
A borkóstoló formái |
253 |
A borkóstoló speciális feltételei |
255 |
A borkóstoló szervezése |
259 |
A borkóstoló választéka |
260 |
Mintaajánlatok a borkóstolóhoz |
261 |
Saját ötletek, példák |
264 |
Büféétkezés |
265 |
A büféétkezés speciális feltételei |
265 |
A büféétkezés szervezése |
266 |
A büféétkezés választéka |
267 |
Mintaajánlatok a büféétkezésekhez |
269 |
Saját ötletek, példák |
278 |
Díszétkezés |
279 |
A díszétkezés speciális feltételei |
280 |
A díszétkezés szervezése |
291 |
A díszétkezés választéka |
307 |
Mintaajánlatok a díszétkezésekhez |
313 |
Saját ötletek, példák |
315 |
Állami bankett |
316 |
Mintaajánlatok állami bankettre |
325 |
Saját ötletek, példák |
327 |
Egyszerű társas étkezés |
328 |
Az egyszerű társas étkezés speciális feltételei |
328 |
Az egyszerű társas étkezés szervezése |
328 |
Az egyszerű társas étkezés választéka |
330 |
Mintaajánlatok az egyszerű társas étkezésekhez |
331 |
Saját ötletek, példák |
333 |
Gasztronómiai rendezvények |
334 |
A gasztronómiai rendezvények speciális feltételei |
334 |
A gasztronómiai rendezvények szervezése |
335 |
A gasztronómiai rendezvények választéka |
336 |
Mintaajánlatok a gasztronómiai rendezvényekhez |
336 |
Saját ötletek, példák |
344 |
Grillparti |
345 |
A grillparti speciális feltételei |
346 |
A grillparti szervezése |
351 |
A grillpartik nyersanyagai, választéka |
353 |
Trükkök, hasznos tanácsok |
358 |
Mintaajánlatok a grillpartikhoz |
359 |
Saját ötletek, példák |
362 |
Kávészünet |
363 |
A kávészünet speciális feltételei |
364 |
A kávészünet szervezése |
365 |
A kávészünet választéka |
366 |
Mintaajánlatok a kávészünethez |
368 |
Saját ötletek, példák |
369 |
Kerti parti |
370 |
A kerti parti speciális feltételei |
370 |
A kerti parti szervezése |
373 |
A kerti parti választéka |
374 |
Mintaajánlatok a kerti partihoz |
374 |
Saját ötletek, példák |
377 |
Koccintás |
378 |
A koccintás speciális feltételei |
379 |
A koccintás szervezése |
379 |
A koccintás választéka |
380 |
Mintaajánlatok a koccintáshoz |
380 |
Saját ötletek, példák |
381 |
Koktélparti |
382 |
A koktélparti speciális feltételei |
383 |
A koktélparti szervezése |
384 |
A koktélparti választéka |
386 |
Mintaajánlatok a koktélpartihoz |
390 |
Saját ötletek, példák |
395 |
Munkaebéd, munkavacsora |
396 |
A munkaebéd, munkavacsora speciális feltételei |
397 |
A munkaebéd, munkavacsora szervezése |
397 |
A munkaebéd, munkavacsora választéka |
398 |
Mintaajánlatok a munkaebédhez, munkavacsorához |
399 |
Saját ötletek, példák |
401 |
Parti |
402 |
A partik egyéb formái |
404 |
A partik speciális feltételei |
406 |
A partik szervezése |
407 |
A partik választéka |
407 |
Mintaajánlatok a partikhoz |
408 |
Saját ötletek, példák |
411 |
Quick lunch |
412 |
A quick lunch speciális feltételei |
413 |
A quick lunch szervezése |
413 |
A quick lunch választéka |
414 |
Mintaajánlatok a quick lunch-höz |
417 |
Saját ötletek, példák |
419 |
Tárgyalóasztalnál történő kínálás |
420 |
A tárgyalóasztalnál történő kínálás feltételei |
420 |
A tárgyalóasztalnál történő kínálás szervezése |
421 |
A tárgyalóasztalnál történő kínálás választéka |
424 |
Mintaajánlatok a tárgyalóasztalnál történő kínáláshoz |
424 |
Saját ötletek, példák |
425 |
Ültetett büféasztalos fogadás |
426 |
Az ültetett büféasztalos fogadás speciális feltételei |
443 |
Az ültetett büféasztalos fogadás szervezése |
428 |
Az ültetett büféasztalos fogadás választéka |
433 |
Mintaajánlatok az ültetett büféasztalos fogadásokhoz |
435 |
Saját ötletek, példák |
440 |
Üzleten kívüli rendezvények |
441 |
Az üzleten kívüli rendezvények speciális feltételei |
443 |
Az üzleten kívüli rendezvények szervezése |
448 |
Az üzleten kívüli rendezvények választéka |
454 |
Mintaajánlatok az üzleten kívüli rendezvényekhez |
455 |
Saját ötletek, példák |
457 |
Villásreggeli |
458 |
A villásreggeli speciális feltételei |
459 |
A villásreggeli szervezése |
460 |
A villásreggeli választéka |
461 |
Mintaajánlatok a villásreggelihez |
462 |
Saját ötletek, példák |
463 |
A vendéglátó rendezvények jövője |
465 |
Rendezvénytájékoztató |
469 |
Ellenőrzési lista |
481 |
Rendelésfelvételi ív |
485 |
Esettanulmány |
491 |
Szalvétahajtogatás |
515 |
Miniszterelnöki találkozó |
547 |
Menükártyák, ajánlatok, oklevelek |
555 |
Rendezvények kislexikona |
569 |
Irodalomjegyzék |
579 |
Színes mellékletek |
585 |