A paleolit étrend sokszínű és sokízű is - derül ki Mezei Elmira legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos tévhiteket. Nem kell éheznünk, nem kell megvonnunk magunktól a finom falatokat, és még véletlenül sem kell mindig ugyanazt ennünk, sőt az alapanyagok is egyre könnyebben beszerezhetők. Ha megfogadjuk a szerző tanácsait, igen változatos, ízletes, és nem utolsósorban költséghatékony módját próbálhatjuk ki az egészségtudatos táplálkozásnak. Az ötletes levesek, hal-, hús- és zöldségételek, saláták receptjeit ebben a kötetben az évszakok szerint csoportosítva találja meg az olvasó, és - jó hír az édesszájúaknak - a fejezetekből a desszertek sem maradtak ki. Akár hétköznapi, akár különleges alkalmakra szeretnénk étkeket készíteni, ebből a szezonális szakácskönyvből ötleteket meríthetünk, és közben magunknak is bizonyíthatjuk: sütni-főzni csakis ilyen kreatívan érdemes.