Paramhans Swami Maheshwarananda - Patañjali ​jógaszútrái

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
11 db
Paramhans Swami Maheshwarananda - Patañjali ​jógaszútrái
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789638690326
RRP: 2 800 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 2 520 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Részletek

Patanjali ​Rsi i.e. 200 évvel korszakalkotó módon összegezte az addig csak szájhagyomány útján terjedő ősi, isteni eredetű tanítást, a Jóga Tudományát. E kiváló Tudomány elméletének és gyakorlatának legfontosabb elemeit jól érthető, világosan követhető rendszerbe és írásba foglalta, hogy az méltóképpen fennmaradhasson, és hűen szolgálhassa célját, a szenvedő, tévelygő emberiség felemelését az őt megillető magasságba, tulajdonképpen vissza az eredetéhez – az Istennel való egységhez.
Az ún. szútrákkal vezérfonalat ad az érdeklődő kezébe, hogy lépésről-lépésre vezetve őt, megmutassa az emberi élet céljához, az Önmegvalósításhoz, a Megvilágosodáshoz – Samádhihoz vezető ösvényt. Szerinte az elme megfegyelmezése által lehetséges ide eljutni, mert ennek nyugtalansága, tisztátalansága minden bonyodalmak és szenvedés forrása az emberi életben. A Jógaszútrák első részében, melyet most kezében tart az Olvasó, az akár számunkra is elérhető célt mutatja be, hogy kedvünk legyen e rögös, de annál magasztosabb célhoz vezető útnak nekiindulni. A többi (összesen négy) részben következik majd az út különböző aspektusainak ismertetése.
A legmagasabb szellemi szférákba emelő, különlegesen nehéz rögös spirituális utat csak egy szakavatott élő Tanító, Guru segítségével, kizárólag valódi tapasztalatokon nyugvó, gyakorlati útmutatással képes a hétköznapi ember végigjárni. Ebben nyújt segítséget nekünk e kézben tartott mű azáltal, hogy a Jógaszútrák kommentátoraként Paramhans Swami Maheswarananada, korunk egyik élő Önmegvalósított szentje, mindennapjainkban alkalmazható valóságos gyakorlati nyelvre fordítja le nekünk ezen ősi művet. Emberközelbe hozza, s az ősi Indiában megszületett irányadó elvek alapján, a mai tudományos szemlélet elvárásainak is megfelelő módon tárja elénk saját tapasztalatait, valamint a gyakorlati életből vett magyarázatait, példái segítségével, a spirituális úton való haladás lépéseit, az úton felmerülő akadályokat, azok elhárításának konkrét lehetőségeit, technikáit. Megmutatja, hogyan tudjuk – akár mi, hétköznapi emberek – elérni még ezen életünkben a hőn áhított boldogságot, lelki békét, szeretet, önmegismerést, önuralmat, tudást, harmóniát; megismerni a legmagasabb rendű Valóságot – Istent – féktelenül felgyorsult, elidegenedő világunk és az egyre nagyobb szenvedést jelentő földhözragadtság közepette.

Adatok
szerző
Paramhans Swami Maheshwarananda
cím
Patañjali ​jógaszútrái
kiadó
Sangam
kiadási év
2005
oldalszám
128
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789638690326
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!