Dietetikusként rengeteg emberrel beszélgetek az egészséges táplálkozásról, és új alapanyagokat, gabonaféléket, liszteket, ételkészítési módokat javaslok nekik, de azt tapasztalom, hogy sokan azért nem próbálják ki ezeket az alternatívákat, mert fogalmuk sincs róla, hogyan fogjanak hozzá. Sokan kérdezték már tőlem, hogy tudok-e valami jó szakácskönyvet ajánlani; egy-egy jó recept persze minden szakácskönyvben akad, de olyannal még nem találkoztam, amit teljes egészében jó szívvel ajánlottam volna. Ezért döntöttem úgy, hogy magam állítok össze egy ilyen könyvet, segítségül azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni, vagy az orvos diétát írt elő nekik.
Mindjárt az elején arra bátorítanék mindenkit, hogy próbálja ki ezeket a recepteket, és tapasztalja meg: ez a szakácskönyv nem a kellemetlen kompromisszumokról, az unalmas ételekkel telezsúfolt vagy éppen koplalásos diétáról szól. Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy ha valaki elkezd így táplálkozni, akkor új világ nyílik számára, hiszen új alapanyagok, új ízek jelennek meg a konyhájában, s a diéta elkezdésével az egész étrendje sokkal-sokkal színesebbé és gazdagabbá válik.