Ahol a ritkaság sem ritkaság!
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
0
+36-56/414-834
Kategóriák
Kategóriák
Újdonságok
Raktáron lévő termékek
KÖNYVEK / BOOKS
KÁRTYÁK
TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET
dōTERRA TERMÉKEK
FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN
INGA, RADIESZTÉZIA
CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA
ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV
MINDEN EGYÉB
SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ
TOP 15
Magunkról
FT
€
-
szakácskönyv, gasztronómia
KÖNYVEK / BOOKS
szakácskönyv, gasztronómia
Előző termék
Következő termék
Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola - Receptek - Az erdélyi főúri konyha titkai
Cikkszám:
835680
Nincs raktáron
állapot
:
ÚJ
ISBN
:
9789632276595
További adatok
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Bolti készlet
0 db
Azonnal átvehető / szállítható az üzletből
Saját külső raktár
0 db
1 munkanapon belül átvehető / szállítható
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Magyarországon először jelenik meg e kulináris-művelődéstörténeti kuriózum, melyet Bánffy Miklós múzsája, Szilvássy Karola állított össze. Milyen volt egy erdélyi kastélybeli ebéd? Hála a szerzőnek a Richelieu-pulyka erdélyi készítési módját most már bárki tudhatja, csak éppen kedvünk, időnk és hozzávalónk legyen a reprodukálásához. Leírja a nyúl- és libamájpástétomot, a citromos-tejfölös nyelvet, a bechameles roulade-ot, a narancsos tormát vagy a boros-paradicsomos sauce-t. Talán más leírásokban is megtalálhatók ezek, de e könyv receptjeinek elkészítési módja, érzésem szerint, mégis egyedülálló. Mert a rizottót szinte minden szakácskönyv felsorolja, de olyat, hogy a rizst kockára vágott csontvelőben kell megpirítani, vagy hogy a nyúlhátát s egy libamájat először kevés borral megöntözve kell megsütni, vagy hogy a csirkét hogyan lehet tárkonyosan elkészíteni, vagy hogy milyen a májával, zúzájával és finoman tört mogyoróbéllel töltött törökös-magyaros csirke vagy a Chocolade-consommé és a tormaparfait mind megannyi ételkülönlegesség, íz-tűzijáték talán csak itt olvasható, jegyzi meg Marosi Ildikó, a kötet összeállítója.
A kolozsvári születésű Szilvássy Karola (1876-1948) kora egyik leggazdagabb családjának leszármazottja volt. A 20. század első évtizedeiben összegyűjtötte az erdélyi arisztokrata családok menüit, étkezési szokásait, majd lejegyezte őket. A RECEPTEK sokat forgatott, vonalas füzetei báró Kemény János hagyatékának rendezése közben kerültek elő.
Adatok
szerző
:
Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola
cím
:
Receptek - Az erdélyi főúri konyha titkai
kiadó
:
Helikon Kiadó
kiadási év
:
2015
oldalszám
:
208
kötés
:
kemény kötés
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Hasonló termékek
Újdonságok
Raktáron lévő termékek
KÖNYVEK / BOOKS
KÁRTYÁK
TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET
dōTERRA TERMÉKEK
FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN
INGA, RADIESZTÉZIA
CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA
ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV
MINDEN EGYÉB
SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ
TOP 15
Magunkról
Pénznem váltás
FT
€
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
o
o
g
l
e
Kosár
A kosár üres.
Vásárláshoz kattintson ide!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Működéshez szükséges cookie-k
Marketing cookie-k
Analitikai cookie-k
Cookie-k személyre szabáshoz
Beállítások
Elfogadom