A könyv segítségével megtanulhatják, hogyan lehet egész évben friss zöldséget termeszteni és fogyasztani. Igen, mind a négy évszakban. Módszereinkkel sikerülni fog, kevesebb erőfeszítéssel nagyszerű eredményeket érhetnek el. Élvezzék a saját termesztésű élelem elkészítését, tárolását és tartósítását, az ételek ízét és frissességét, egészséges és változatos étrendet még a tavaszi szűkös hónapokban is. Ötleteket adunk az esetleges felesleg értékesítéséhez is.
Megmutatjuk, hogyan lehet meglévő anyagokból hasznos kerti eszközöket készíteni. Recepteket adunk ételek, tisztító- és testápoló szerek, kinti és benti kártevők elleni szerek készítésére saját termesztésű és gyűjtögetett nyersanyagokból. Segítünk olyan új utakat találni, melyekkel csökkenthetik a hulladékot és a költségeket, és önellátóbbak lehetnek, még kis helyen is.
Megmutatjuk, hogyan lehet a kert egy zárt rendszer, és saját fejlődésük által hogyan lehetnek egyre inkább részesei a kertnek és hasznára a közösségüknek. Fedezzék fel az örömet, a boldogságot, a "képes vagyok rá" érzését és a kapcsolatot környezetükkel azáltal, hogy együtt dolgoznak a természettel, és hagyják, hogy az vezesse önöket. Kreatívan, örömmel.
"A zsűritagok teljesen elképedtek azon a hatalmas mennyiségű hasznos információn, ami ebben a hiánypótló könyvben található. Látszik, hogy olyan emberek írták nagy lelkesedéssel, akik a gyakorlatból is pontosan ismerik mindazt, amiről szó van: a könyv rengeteg szakszerű és világos magyarázatot, hasznos tanácsot tartalmaz... Egyik legfőbb erénye, hogy rendkívül gyakorlatias, ezért mindenki számára tökéletes választás, aki saját termesztésű zöldséget és gyümölcsöt szeretne termeszteni ásásmentes, organikus módszerrel."
A zsűri értékelése a könyvről, amely 2017-ben elnyerte az angliai Garden Media Guild Practical Book of the Year díját (az év legjobb gyakorlati kézikönyve).