Bevezető |
11 |
Az aperitif, a kevert italok és felhasználásuk |
19 |
Az aperitif |
19 |
Az aperitif és kevert italok felszolgálásának eszközei |
21 |
Az aperitifek, kevert és égetett szeszes italok poharai |
21 |
A kevert italok elkészítésének és felszolgálásának segédeszközei |
23 |
Az éttermi italkocsi felszerelése |
26 |
A drinkbár pultja és felszerelése |
30 |
A házi bárszekrény felszerelése |
30 |
Az aperitifek és a kevert italok adagolása, elkészítése és felszolgálása |
33 |
Hazai és külföldi aperitifitalok |
33 |
Hazai és külföldi kevert italok |
37 |
A kevertital-készítés alapszabályai |
39 |
Kevertital-receptek |
40 |
Hideg ízesítők és saláták |
79 |
Hideg ízesítők |
79 |
Saláták |
80 |
A hideg ízesítők és saláták bemutatásának, tálalásának és felszolgálásának eszközei |
81 |
A vegyes ízelítős kocsi felszerelése |
84 |
A salátáskocsi felszerelése |
84 |
A büféasztal összeállítása és felszerelése |
84 |
A hideg ízelítők és saláták elkészítése, tálalása és felszolgálása |
85 |
A hideg előételkoktélok készítése |
86 |
A tatárbeefsteak összekeverése |
88 |
Gyümölcselőételek tálalása |
91 |
Saláták készítése és tálalása |
92 |
Meleg előételek elkészítése és tálalása |
103 |
Vendég előtt készíthető meleg ételek |
104 |
A vendég előtti ételkészítés eszközei |
104 |
A grillkonyha és felszerelése |
104 |
Az asztalnál való flambírozás és tálalás felszerelései |
109 |
Ételkészítés, flambírozás a vendég asztalánál |
110 |
Mártások és fűszervajak készítése |
111 |
A vendég előtt készíthető ételek |
118 |
Levesek készítése |
124 |
Meleg előételek készítése |
125 |
Meleg szendvicsek készítése |
131 |
Halból és egyéb hidegvérű állatokból készíthető ételek |
136 |
Roston és nyárson sült húsételek készítése |
139 |
Flambírozással készíthető ételek |
143 |
Húsos fondü készítése |
145 |
Édességek flambírozása |
154 |
Sajtok szeletelése - sajtfondük készítése |
161 |
Szeletelés a vendég asztalánál |
169 |
Általános szeletelési szabályok |
170 |
A szeleteléshez szükséges felszerelések |
171 |
Egészben készített húsok, szárnyasok, halak, vadszárnyasok és vadhúsok szeletelése |
172 |
Marhahúsból készített ételek |
172 |
Borjúhúsból készített ételek |
173 |
Ürüből és bárányból készített ételek |
176 |
Sertéshúsból készített ételek |
177 |
Szárnyasokból készített ételek |
178 |
Vadszárnyasokból készített ételek |
181 |
Vadhúsokból készített ételek |
182 |
Halak filézése |
183 |
A kávé és tea elkészítése |
189 |
Különböző kávékészítési módok |
191 |
Különböző teakészítési módok |
195 |
A kávé után kínálható italok felszolgálása |
197 |
Forrásmunkák |
199 |
Receptek |
201 |
Szakkifejezések |
211 |