Egészséges táplálkozás, több zöldségféle
|
5
|
A zöldségfélék szerepe táplálkozásunkban
|
5
|
Zöldségtermesztés családi ellátásra
|
7
|
Termeljünk zöldséget a házikertben!
|
10
|
Zöldségtermesztésünk helyzete és fejlesztési céljai
|
10
|
Piacból és piacról élünk
|
12
|
A zöldségfélék piaci forgalma és áralakulása
|
12
|
A növény élettere, igényei
|
17
|
A zöldségfélék életfeltételei, környezeti igényei
|
17
|
A zöldségfélék fényigénye
|
7
|
A zöldségfélék hőmérsékleti igénye
|
19
|
A zöldségfélék vízigénye
|
23
|
A zöldségnövények tápanyagfelvétele
|
26
|
A talaj szerepe a zöldségtermesztésben
|
30
|
Öntözés, vízgazdálkodás
|
38
|
Tápanyag-utánpótlás, trágyázás
|
41
|
Mikroelemtrágyázás
|
47
|
Meszezés
|
48
|
A szabadföldi trágyázás ideje
|
48
|
Zöldtrágyázás
|
49
|
Vetésváltás
|
50
|
A talaj művelése
|
50
|
A talaj előkészítése
|
51
|
A talaj ápolása a magvetéshez, illetve a palántázáshoz
|
53
|
A talaj ápolása a magvetés, illetve a palántázás után
|
53
|
A magvetéstől a palántázásig
|
55
|
A zöldségfélék szaporítóanyagai
|
55
|
A tenyészterület, illetve az állománysűrűség szerepe
|
58
|
A mag vetése és kezelése
|
61
|
A palántanevelés
|
67
|
A palánták minősége
|
69
|
A palánták edzése
|
74
|
Palántázás, ültetés
|
75
|
Ápolási feladatok
|
79
|
Gondos betakarítás, célszerű tárolás=több haszon
|
80
|
A termény betakarítása
|
80
|
A zöldségfélék tárolása
|
1
|
Télen, tavasszal is friss zöldséget!
|
84
|
Hajtató- és palántanevelő létesítmények
|
84
|
A hajtató- és palántanevelő berendezések klímaszabályozása
|
88
|
A fényellátás
|
88
|
A termesztőberendezések hőgazdálkodása
|
91
|
CO2-dúsítás
|
95
|
Szellőztetés
|
96
|
Trágyázás a zöldséghajtatásban
|
97
|
Konténerek használata a hajtatásban
|
100
|
A palántanevelő közeg jellemzői
|
101
|
Fejtrágyázás palántaneveléskor
|
101
|
Öntözés a zöldséghajtatásban
|
102
|
Hajtatóberendezések hasznosítása
|
102
|
Okosan és óvatosan a vegyszerekkel!
|
104
|
Növényvédelem
|
104
|
A vetőmag csávázása
|
104
|
Talajfertőtlenítés
|
105
|
A palánták kiültetés előtti védelme
|
107
|
A kiültetett zöldségfélék védelme
|
108
|
Vegyszeres gyomirtás
|
121
|
Ezeket a zöldségféléket termesszük!
|
123
|
Káposztafélék
|
125
|
Fejes káposzta
|
125
|
Vörös káposzta
|
129
|
Kelkáposzta
|
131
|
Áttelelő kelkáposzta
|
131
|
Leveles kel
|
132
|
Karalábé
|
132
|
Karfiol
|
135
|
Brokkoli
|
138
|
Bimbóskel (kelbimbó)
|
139
|
Kínai kel
|
142
|
Kabakosok
|
144
|
Uborka
|
144
|
Sárgadinnye
|
152
|
Spárgatök
|
156
|
Sütőtök
|
160
|
Cukkini
|
161
|
Patiszon
|
162
|
Laskatök
|
163
|
Gyökgumósok
|
165
|
Petrezselyem
|
166
|
Levélpetrezselyem
|
166
|
Sárgarépa
|
170
|
Pasztinák
|
170
|
Retek
|
173
|
Zeller
|
175
|
Halványító zeller
|
179
|
Metélőzeller
|
181
|
Feketegyökér
|
182
|
Cékla
|
183
|
Torma
|
185
|
Burgonyafélék
|
187
|
Paprika
|
189
|
Fűszerpaprika
|
189
|
Paradicsom
|
199
|
Burgonya
|
211
|
Tojásgyümölcs
|
216
|
Hagymák
|
220
|
Vöröshagyma
|
220
|
Fokhagyma
|
223
|
Téli sarjadékhagyma
|
226
|
Póréhagyma
|
229
|
Metélőhagyma
|
230
|
Levélzöldségfélék
|
233
|
Fejes saláta
|
233
|
Kötözősaláta
|
233
|
Tépősaláta
|
239
|
Mezei saláta (madársaláta)
|
241
|
Endívia saláta
|
242
|
Cikóriasaláta
|
245
|
Spenót
|
248
|
Új-zélandi spenót
|
251
|
Hüvelyesek
|
253
|
Borsó
|
253
|
Bab
|
255
|
Évelők
|
260
|
Sóska
|
260
|
Spárga
|
262
|
Rebarbara
|
265
|
Csemegekukorica
|
267
|