+36-56/414-834
Tartalom
Bevezetés
5
Az állat takarmányfogyasztása és emésztése
7
Az emésztés
8
A takarmányok alkotórészei
10
Víztartalom
Fehérje
11
Zsírok
12
Rostanyagok
13
Cukor és keményítő
14
Ásványi anyagok
15
Vitaminok
18
A takarmányösszetétel változása
20
Az anyagcsere, a táplálóanyagok kihasználása
25
A takarmányértékesítés
30
Az ivóvíz és az itatás
33
Takarmányismeret
37
Zöldtakarmányok
38
Széna- és szalmafélék
68
Silózott takarmányok
78
Répa, burgonya és tök
84
Szemes abrakok
86
Növényi eredetű ipari takarmányok
92
Állati eredetű takarmányok
102
Takarmánykiegészítő anyagok
106
A takarmányok tartósítása és tárolása
108
Szénakészítés
109
Silózás
116
A répa, a burgonya és a tök eltartása
134
Az abrakfélék eltartása
137
A szalmafélék eltartása
139
A szarvasmarha takarmányozása
141
A tehén takarmányozása
152
A borjú takarmányozása
167
A növendék szarvasmarha takarmányozása
174
Szarvasmarha-hizlalás
176
A tenyészbika takarmányozása
182
A juh takarmányozása
184
Az anyajuhok takarmányozása
189
A bárány- és növendéknevelés
190
A tenyészkosok takarmányozása
193
A bárányhizlalás
194
A sertés takarmányozása
198
A kocák takarmányozása
203
A malacok takarmányozása
206
Tenyészsüldő-nevelés
208
A tenyészkanok takarmányozása
211
A sertéshizlalás
Takarmányozási módszerek a sertéshizlalásban
215
A sertéshizlalás módozatai
217
A ló takarmányozása
223
A kancák takarmányozása
225
A csikó takarmányozása
226
A mének takarmányozása
227
Az igás- és a sportlovak takarmányozása
228
A takarmányok felhasználása
231
A takarmányalap megszervezése
A legeltetés
232
A takarmányadagok összeállítása
237
A takarmányok előkészítése
243
Etetési módszerek
248
A karbamid felhasználása
250
A takarmányok táplálóértéke
252
A gazdasági állatok táplálóanyag-igénye
265
Tárgymutató
286