Ahol a ritkaság sem ritkaság!
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Bigbandi.hu / Szkítia-Avantgard Könyvesbolt és Antikvárium

+36-56/414-834

Bigbandi.hu / Szkítia-Avantgard Könyvesbolt és Antikvárium
  • Kategóriák
    • Újdonságok 
    • Raktáron lévő termékek 
    • KÖNYVEK / BOOKS 
    • KÁRTYÁK 
    • TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET 
    • dōTERRA TERMÉKEK 
    • FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN 
    • INGA, RADIESZTÉZIA 
    • CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA 
    • ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV 
    • MINDEN EGYÉB 
    • SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ 
    • TOP 15 
  • Magunkról
  • Így vásárolhatsz
  • Blog
  1. mezőgazdaság, állattartás, kertészet, erdészet
  1. KÖNYVEK / BOOKS
  2. mezőgazdaság, állattartás, kertészet, erdészet

Dr. Mercz Árpád - A must és a bor egyszerű kezelése

Cikkszám:
663932
Dr. Mercz Árpád - A must és a bor egyszerű kezelése
Nincs raktáron
ISBN:
9632321162
További adatok
Nincs raktáron
Bolti készlet
0 darab
Azonnal átvehető / szállítható az üzletből
Saját külső raktár
0 darab
1 munkanapon belül átvehető / szállítható
  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
Részletek

Tartalom

Előszó a harmadik kiadáshoz

5

Mire hol a felelet

6

A szőlő

10

A szőlő érése

10

A szőlőfürt összetétele, és borászati jelentősége

11

A szüret

15

Szüreti előkészületek

15

Bortartályok használatba vétele és ápolása

19

A fahordók

24

Műanyag tartályok

25

Az üvegballonok

25

Egy kistermelő felszerelésigénye

27

A termés betakarítása

27

A szüret ideje

29

A szőlő leszedése, szállítása

29

Borkészítés

31

Cefrekészítés és - kezelés

31

Asztali fehér borok készítése

34

Mustkészítés

34

A must tiszítása erjedés előtt

36

A must összetételének javítása

39

Erjesztés

46

Az erjesztés különleges esetei

53

Minőségi borok készítése

59

Bukéborok készítése

59

Egyéb minőségi borok készítése

61

Különleges minőségű borok készítése

61

Tokaji borkülönlegességek készítése

63

Siller- és vörös bork készítése

65

Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel

66

Vörösbor-készítés melegítéssel

71

Kombinált eljárás

72

Siller - és rozéborok készítése

73

A borok kezelése

74

Az újbor

74

Az alkohol

75

A savak

76

Az újborban végbemenő változások

78

Pinceműveletek

79

Töltögetés

80

Fejtés

86

Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése

104

A kénessavszint kialakítása

105

A borok korai tisztító kezelése

108

Derítés

117

Szűrés

124

Javító kezelések

124

Házasítás

128

Vadsavanyú újborok kezelése

133

A savtartalom növelése

133

Szín-és ízjavítás

136

A bor rendellenes elváltozásai

142

Borbetegségek

144

Borhibák

146

A bor palackba fejtése

147

A bor fogyasztásáról

147

Különleges must- és borkészítmények

150

Szőlőkészítés

150

Mustkészítés

150

A must tartósítása

151

Mustszörpkészítés

153

Sűrített must készítése

153

A must előkészítése

153

A must besűrítése

155

A sűrítmény cukorfokának megállapítása

155

A sűrítmény tárolása

157

Törkölybor (csiger) készítése

157

Seprőbor

158

Rácürmös készítése

159

Pálinkafőzési alapanyagok előállítása

159

Erjesztett szőlőtörköly

159

Borseprő

161

Ajánlott szakkönyvek

162


Adatok
szerző:
Dr. Mercz Árpád
cím:
A must és a bor egyszerű kezelése
kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
kiadási év:
1985
oldalszám:
166
kötés:
puha kötés
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Csomagajánlatok
Hasonló termékek
Miért érdemes nálunk vásárolni?
30 napos cseregarancia
30 napos cseregarancia

Ha mégsem tetszik, 30 napon belül visszaküldheted a rendelésed (bővebben...)

Környezettudatos csomagolás
Környezettudatos csomagolás

A rendelésedet mindig újrahasznosított papírba csomagoljuk

Több mint 33 év tapasztalat
Több mint 33 év tapasztalat

Már 1990 óta foglalkozunk könyvárusítással

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Bukura Bt / Szkítia-Avantgard Könyvesbolt és Antikvárium
  • 5000 Szolnok, Baross út 3.
  • +36-56/414-834
  • info@bigbandi.hu
  • facebook

Szeretsz első lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj legelsőként újdonságainkról és kedvezményeinkről!

kirakat.hu
argep.hu
olcsobbat.hu
aprohirdetesingyen.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
onlinepenztarca.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
viva_com
paypal
simplepay_hu_v2
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Újdonságok 
  • Raktáron lévő termékek 
  • KÖNYVEK / BOOKS 
  • KÁRTYÁK 
  • TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET 
  • dōTERRA TERMÉKEK 
  • FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN 
  • INGA, RADIESZTÉZIA 
  • CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA 
  • ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV 
  • MINDEN EGYÉB 
  • SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ 
  • TOP 15 
  • Magunkról
  • Így vásárolhatsz
  • Blog
Pénznem váltás
Belépés
Regisztráció
oogle
Kosár
A kosár üres. Vásárláshoz kattintson ide!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.