Ahol a ritkaság sem ritkaság!
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
0
+36-56/414-834
Kategóriák
Kategóriák
Újdonságok
Raktáron lévő termékek
KÖNYVEK / BOOKS
KÁRTYÁK
TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET
dōTERRA TERMÉKEK
FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN
INGA, RADIESZTÉZIA
CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA
ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV
MINDEN EGYÉB
SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ
TOP 15
Magunkról
Így vásárolhatsz
FT
€
-
mezőgazdaság, állattartás, kertészet, erdészet
KÖNYVEK / BOOKS
mezőgazdaság, állattartás, kertészet, erdészet
Előző termék
Következő termék
Dr. Nagy József - A zöldségtermesztő mester könyve
Cikkszám:
9789639736061
Tartalom
Előszó 5
A zöldségnövény fogalma, jelentősége, botanikai jellemzői 6
A zöldségnövény fogalma 5
Táplálkozási jelentősége 5
Nemzetgazdasági jelentősége 9
Fontosabb zöldségfajok rendszertani helye 10
A haszonnövények morfológiai jellemzése 11
A hajtás és hajtásrendszer 12
A hajtás kialakulása 12
A levél 13
A mag és a termés 15
A zöldségnövények származása és környezeti igényei 16
Környezeti igények 17
Fényigény 17
Hőmérséklet 20
Vízigény 22
Tápanyagigény 24
Talajigény, szántóföldi termőhelyek 26
I. számú szántóföldi termőhely (csernozjom) 27
II. számú szántóföldi termőhely (barna erdőtalajok) 27
III. számú szántóföldi termőhely (kötött réti talajok) 28
IV. számú szántóföldi termőhely (laza talajok) 28
V. számú szántóföldi termőhely (szikesek) 29
VI. számú szántóföldi termőhely (sekély termőrétegű, erodált, lejtős talajok) 29
Termesztéstechnikai munkák 30
Trágyás 30
A trágyaféleség kiválasztása 30
Trágyaadag nagyságának megválasztása 33
A trágyázás időpontja 36
Talajművelés 37
Alaptalaj-művelés (A) 39
Vetés előtti talajelőkészítő rendszer (V.) 40
Növényápoló talajművelés (N) 41
Vetésforgó, növényváltás 41
Vetésforgó-szerkesztés menete 45
Öntözés 48
Öntözési módok a zöldségtermesztésben 48
Öntözési célok a zöldségtermesztésben 50
Az öntözés időpontja 52
Öntözővíz mennyisége, öntözési norma 52
Idénynorma 53
Öntözési forduló 53
Az öntözővíz tulajdonságai és forrásai 53
Fontosabb vízforrások 55
Zöldségnövények szaporítása 56
A vetőmag 57
Szaporítóanyag vetés előtti kezelése 59
A tenyészterület 60
Vetés 61
A vetőmagmennyiség kiszámítása 61
Magvetés módja 64
Palántanevelés 65
A magvetés időpontja 66
Vetőmagigény 68
Palánták tápkockaföld igénye 69
A palánták ápolási munkái 70
Termesztőlétesítmények 72
Növényház 72
Műanyaggal borított berendezések 74
Nagy légterű fóliás létesítmények (fóliasátor, fóliaház) 76
Kis légterű fóliás létesítmények (fóliaágy, fóliaalagút) 77
Palántanevelő ágyak 79
Ápolási munkák 82
Okotechnikai eljárások 82
Fitotechnikai eljárások 84
Zöldségfélék betakarítása 88
Szedés, aratás 88
Az érettség fogalma 89
A betakarítás idejét meghatározó tényezők 89
A termés mennyisége, minősége és betakarítás időpontjának összefüggése 91
A szedések gyakorisága 91
Betakarítási módok 92
A zöldségfélék árukezelése, feldolgozása, tárolása 93
A termények előkészítésre értékesítésre 93
Előfeldolgozás, lényerés 97
Egyszerű tartósítási eljárások 97
Tárolás 99
A tárolás eredményességét meghatározó tényezők 100
A termények előkészítése tárolásra 103
Tárolóhelyek előkészítése és fertőtlenítése 104
Szállító és csomagoló eszközök előkészítése, csírátlanítása 104
Tárolási módok 104
Tárolás szabad földön 105
Tárolás egyszerű létesítményekben 107
Tárolás korszerű létesítményekben 108
Zöldségfélék részletes bemutatása 110
Burgonyafélék 110
Paradicsom 110
Paprika 115
Fűszerpaprika 120
Tojásgyümölcs 124
Korai burgonya 125
Kabakosok 129
Görögdinnye 129
Sárgadinnye 134
Uborka 138
Spárgatök 143
Cukkini 144
Csillagtök 144
Laskatök 145
Sütőtök 145
Hüvelyesek 146
Zöldborsó 146
Bokorbab 152
Karósbab 154
Földimogyoró 155
Csemegekukorica 156
Káposztafélék 159
Fejes káposzta 159
Kelkáposzta 162
Karalábé 164
Karfiol 166
Brokkoli 168
Bimbós kel 169
Kínai kel 170
Gyökérzöldség-növények 172
Petrezselyem 172
Sárgarépa 174
Pasztinák 178
Gumós zeller 179
Retek 182
Cékla 184
Feketegyökér 186
Torma 186
Hagymafélék 188
Vöröshagyma 188
Fokhagyma 193
Póréhagyma 195
Metélőhagyma 196
Téli sarjadékhagyma 198
Levélzöldségfélék 198
Fejes saláta 198
Endíviasaláta 202
Cikóriasaláta 204
Spenót 206
Sóska 207
Spárga 209
Termesztett gombák 214
Csiperkegomba 215
Laskagomba 215
Irodalomjegyzék 223
Tartalomjegyzék 225
Nincs raktáron
állapot
:
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
:
9789639736061
További adatok
1 750
Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok:
35 Ft
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Bolti készlet
0 darab
Azonnal átvehető / szállítható az üzletből
Saját külső raktár
0 darab
1 munkanapon belül átvehető / szállítható
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
A kötet bemutatja a hazánkban termesztett zöldségnövények botanikai jellemzőit és környezeti igényeit, sorra veszi a termesztéstechnológia lépésit a palántaneveléstől a talaj-előkészítésen a termőhelyek kialakításán át a betakarításig, sőt azon túl a tárolásig, feldolgozásig is.
Adatok
szerző
:
Dr. Nagy József
cím
:
A zöldségtermesztő mester könyve
kiadó
:
Szaktudás Kiadó Ház Zrt.
kiadási év
:
2006
oldalszám
:
228
kötés
:
puha kötés
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Csomagajánlatok
Hasonló termékek
Újdonságok
Raktáron lévő termékek
KÖNYVEK / BOOKS
KÁRTYÁK
TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET
dōTERRA TERMÉKEK
FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN
INGA, RADIESZTÉZIA
CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA
ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV
MINDEN EGYÉB
SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ
TOP 15
Magunkról
Így vásárolhatsz
Pénznem váltás
FT
€
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
o
o
g
l
e
Kosár
A kosár üres.
Vásárláshoz kattintson ide!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Működéshez szükséges cookie-k
Marketing cookie-k
Analitikai cookie-k
Cookie-k személyre szabáshoz
Beállítások
Elfogadom