+36-56/414-834
Tartalom
Elősző
7
Útmutató a könyv felhasználásához
8
A gyakorlatok elvégzéséhez szükséges eszközök és anyagok
10
Élő és élettelen
13
Az élőt modellező élettelen rendszerek vizsgálata
15
Vizsgálati eszközök és módszerek
21
Kromatográfia és extrakció
23
Mikroszkóp és mikroszkópi technikák
28
Mikrobiológia
35
Táptalaj készítése és sterilizálás
37
A baktériumok vizsgálata
40
Állattan
43
Az egysejtű állatok vizsgálata
45
A csalánozók vizsgálata
50
A laposférgek vizsgálata
54
A gyűrűsférgek vizsgálata
58
Az ízeltlábúak vizsgálata
67
A puhatestűek vizsgálata
72
A halak vizsgálata
77
A madarak vizsgálata
83
Az emlősök vizsgálata
90
Növénytan
97
A moszatok vizsgálata
99
A gombák vizsgálata
102
A mohák vizsgálata
106
A harasztok vizsgálata
A nyitvatermők vizsgálata
113
A zárvatermők vizsgálata
114
A növényi sejt vizsgálata
125
A diffúzió, az ozmózis és a plazmolízis vizsgálata
129
A növényi szövetek vizsgálata
137
A gyökér vizsgálata
148
A szár vizsgálata
152
A levél vizsgálata
158
A virág vizsgálata
166
A mag és a termés vizsgálata
171
Biokémia
177
A szervetlen anyagok vizsgálata
179
A lipidek vizsgálata
186
A szénhidrátok vizsgálata
192
A fehérjék vizsgálata
201
Az enzimműködés vizsgálata
208
A lebontó folyamatok vizsgálata
212
A felépítő folyamatok vizsgálata
217
Sejttan, szövettan
221
A sejtalkotók vizsgálata
223
A hámszövet vizsgálata
227
A kötő- és a támasztószövet vizsgálata
239
Az izomszövet vizsgálata
249
Az idegszövet vizsgálata
254
Az ember szervrendszerei
261
A kültakaró vizsgálata
263
A mozgás vizsgálata
269
A táplálkozás vizsgálata
273
A légzés vizsgálata
276
A keringés vizsgálata
280
A kiválasztás vizsgálata
285
Az érzékszervek vizsgálata
291
Az idegrendszer vizsgálata
300