Előszó
|
7
|
A tápanyagok szerepe a csontképzésben
|
9
|
Az osteoporosis kialakulása
|
11
|
Mennyi a kalciumszükséglet osteoporosisban?
|
13
|
Hogyan biztosíthatjuk a kalciumszükségletet?
|
13
|
Tabletta vagy tejtermék?
|
14
|
Növényi élelmiszereinknél a kalcium-felszívódásra is ügyelni kell
|
15
|
A foszfor szerepe a csontképzésben
|
17
|
A magnézium a csontszövet alkotórésze
|
19
|
A kalcium: foszfor: magnézium arány is fontos
|
20
|
"Csontképző" vitaminok
|
21
|
A D-vitamin és a csontképzés
|
21
|
Az A-vitamin a csontfaló sejtek működését is szabályozza
|
23
|
A C-vitamin szükséges a kollagénképződéshez
|
24
|
Új szerepkörben a K-vitamin
|
25
|
Mikroelemek a csontképzés szolgálatában
|
26
|
A fluorid növeli a csontok stabilitását
|
26
|
A bór hatása a vese eredetű D3-vitamin-képződésre
|
27
|
A csontszövetek erősítő stroncium
|
28
|
Tanácsok az életvitel megváltoztatásához
|
30
|
Nélkülözhetetlen a megfelelő diéta
|
30
|
A mozgás fontos tényező
|
31
|
Amire különösen ügyelni kell
|
31
|
Aminek mindig tudatában kell lenni
|
32
|
Az étrend összeállításának szempontjai
|
33
|
A kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás legfontosabb alapelvei
|
33
|
A kalciumszükséglet biztosítása áll az első helyen
|
34
|
Fő kalciumforrásaink a tej és tejtermékek
|
34
|
A foszforbevitel kordában tartására kell törekedni
|
36
|
Figyeljünk a magnézium fogyasztására is
|
37
|
Nélkülözhetetlen a jó ellátottság D-vitaminból
|
37
|
Az élelmiszerek fogyasztásának kedvező aránya
|
38
|
Útmutató az ételek elkészítéséhez
|
45
|
Ételkatalógus
|
49
|
Levesek
|
|
Levesesbetétek
|
|
Mártások
|
|
Köretek
|
|
Főzelékek
|
|
Tojásételek
|
|
Saláták
|
|
Halételek
|
|
Szárnyashús ételek
|
|
Húsételek
|
|
Tészták, édességek
|
|
Mintaétrendek
|
157
|
Főbb élelmiszereink kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalma
|
162
|
Ételmutató
|
170
|