Malomipari termékek
|
3
|
A gabonafélék jellemzése és fajtái
|
3
|
A gabonaszem összetétele és táplálkozástani jelentősége
|
6
|
A gabonafélék feldolgozása
|
8
|
Őrlemények
|
8
|
Hántolt termékek
|
12
|
Egyéb eljárásokkal készült termékek
|
13
|
Sütő- és tésztaipari termékek
|
15
|
Kenyér
|
16
|
A kenyér készítése
|
16
|
A kenyér minősége
|
19
|
Kenyérfajták
|
23
|
Sütőipari fehértermékek
|
25
|
Szárított tészták
|
30
|
A szárított tészták jellemzése
|
30
|
A szárított tészták minősége
|
32
|
Cukor- és édesipari termékek
|
35
|
Természetes édesítőszerek
|
36
|
Cukor
|
36
|
Méz
|
40
|
Mesterséges édesítőszerek
|
42
|
Édesipari termékek
|
43
|
Cukorkák
|
44
|
Kakaó- és csokoládéáruk
|
47
|
Nugátok és nugátszerű készítmények
|
51
|
Édesipari lisztesáruk
|
53
|
Diabetikus édességek
|
54
|
Gyümölcsök
|
56
|
A gyümölcsök összetétele és táplálkozástani jelentősége
|
56
|
Hazai gyümölcsök
|
60
|
Almatermésű gyümölcsök
|
60
|
Csonthéjas termésű gyümölcsök
|
61
|
Bogyótermésű gyümölcsök
|
62
|
Kabaktermésű gyümölcsök
|
64
|
Száraztermésű gyümölcsök
|
64
|
Déligyümölcsök
|
66
|
Friss déligyümölcsök
|
66
|
Szárított déligyümölcsök
|
68
|
A gyümölcsök tartósításának termékei
|
69
|
Zöldségfélék és gombák
|
72
|
A zöldségfélék összetétele és táplálkozástani jelentősége
|
72
|
A zöldségfélék csoportosítása
|
75
|
Burgonyafélék
|
75
|
Káposztafélék
|
76
|
Gyökérgumósok
|
79
|
Kabakosok
|
80
|
Hagymafélék
|
81
|
Hüvelyesek
|
82
|
Levélzöldségek
|
82
|
Évelő zöldségek
|
83
|
Gombák
|
83
|
A zöldségfélék és gombák tartósításának termékei
|
84
|
A hús és feldolgozásának termékei
|
86
|
A hús szerkezete és összetétele
|
86
|
A hús minősége
|
90
|
A hús romlásos jelenségei
|
92
|
A húst szolgáltató állatok húsának jellemzése
|
93
|
Nagy vágóállatok
|
94
|
Baromfifélék
|
94
|
Vadon élő állatok
|
97
|
Halak és egyéb hideg vérű állatok
|
101
|
A húsfeldolgozó-ipar termékei
|
108
|
Töltelékes készítmények
|
110
|
Darabos készítmények
|
119
|
Dobozos készítmények
|
121
|
A baromfifeldolgozó-ipar termékei
|
124
|
Vágott baromfi
|
124
|
Egyéb baromfiipari termékek
|
127
|
A halfeldolgozó-ipar termékei
|
128
|
Teljes konzervek
|
128
|
Félkonzervek
|
130
|
A tej és feldolgozásának termékei
|
132
|
A tej összetétele és táplálkozástani jelentősége
|
133
|
Fogyasztási tejek
|
138
|
Tartósított termékek
|
140
|
Tejkészítmények
|
141
|
Ízesített tejkészítmények
|
141
|
Savanyított tejkészítmények
|
142
|
Dúsított zsírtartalmú tejkészítmények
|
143
|
Tejtermékek
|
145
|
Vaj
|
145
|
Túró
|
146
|
Sajt
|
148
|
Étkezési zsiradékok
|
155
|
A zsiradékok összetétele és táplálkozástani jelentősége
|
157
|
Sertészsír
|
159
|
Étolaj
|
161
|
Margarin
|
162
|
Tojás
|
166
|
A tojás szerkezete és összetétele
|
167
|
A tojás minősége és forgalmazása
|
170
|
Felhasznált és ajánlott irodalom
|
176
|
Tartalomjegyzék
|
177
|