Bíró Oszkár: A vállalkozás elhatározása |
9 |
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról |
9 |
A vállalkozóvá válás indítékai |
12 |
A vállalkozás jogi formái |
13 |
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társaségi formák |
14 |
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek |
15 |
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény |
16 |
A működtetés időbelisége |
16 |
Gyümölcslé, gyümölcsbor és szörpkészítő, -palackozó, valamint gyümölcsecetgyártó kisüzemmel kapcsolatos engedélyezések |
17 |
Kiss Lászlóné. Élelmiszer-előállító hely (üzem, telephely) és tevékenység engedélyezése |
17 |
Simon József: Berendezések, gépek élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higéniai minősítése |
19 |
Kiss Lászlóné: Az előállításra kerülő élelmiszerrel kapcsolatos enedélyezések |
21 |
Simon József: Egészségügyi alkalmasság, képzettség |
22 |
Kiss Lászlóné: Tisztító-, fertőtlenítőszerek |
23 |
Horváth György: Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzeléstől a megvalósulásig |
24 |
Gyümölcslevek, gyümölcsborok és szörpök készítése és palackozása; gyümölcsecetek gyártása |
28 |
Bíró György: A gyümölcs- (és zöldség-) levek helye a korszerű táplálkozásban |
28 |
Fehérjék a gyümölcs- és zöldséglevekben |
28 |
Zsírok a gyümölcs- és zöldséglevekben |
28 |
Szénhidrátok a gyümölcs- és zöldséglevekben |
28 |
Vitaminok a gyümölcs- és zöldséglevekben |
29 |
Ásványi anyagok a gyümölcs- és zöldséglevekben |
32 |
Összegzés: előnyök és hátrányok |
32 |
Nagy Ákosné: A gyümölcslégyártás nyersanyagai |
34 |
A légyümölcs minőségével szemben támasztott követelmények |
34 |
Légyártásra alkalmas gyümölcsök |
35 |
A légyártás technológiai műveletei |
38 |
Derített, szűrt gyümölcslé alapanyagának gyártás |
38 |
Rostos gyümölcslé alapanyagának gyártása |
57 |
Gyümölcslé-alapanyagok (félkésztermékek) tartósítása |
62 |
Fizikai tartósító eljárások |
62 |
Kémiai tartósító eljárások |
64 |
Biológiai tartósító eljárások |
64 |
Gyümölcslé-késztermékek gyártása |
64 |
Szűrt gyümölcslevek, gyümölcskészítmények |
64 |
Rostos gyümölcslevek, gyümölcskészítmények |
67 |
Gyümölcsszörpök |
69 |
Szenes Endréné: Sűrített gyümölcslevek |
69 |
Nagy Ákosné: Gyümölcsborok gyártása |
73 |
A gyümölcsborokkal szemben támasztott követelmények |
74 |
A gyümölcsborok gyártástechnológiája |
75 |
A gyümölcslevek és gyümölcsborok vizsgálata |
88 |
Pándi Ferenc: Gyümölcsecetek gyártása |
89 |
Az ecet szerepe a táplálkozásban |
89 |
Az ecet fajtái |
90 |
Az ecetsavképződés elmélete |
90 |
Az ecetgyártás alap- és segédanyagai |
91 |
Ecetgyártási technológiák |
92 |
Az ecet kezelése |
99 |
Az ecetkészítmények minőségének jellemzői, vizsgálata. a gyártásközi ellenőrzés és a késztermékek minősítése |
102 |
Szenes Endréné: Tároló- és szállítóedényzetek; fogyasztói csomagolás; forgalmazás |
105 |
Tároló és szállítóedényzet |
105 |
Palackok |
107 |
Az élelmiszerek minőségbiztosítása |
112 |
Fábri Ilona: Mit értünk élelmiszerminőség-biztosításon |
112 |
A élelmiszer-minőség fogalma |
112 |
Az élelmiszerek egészségügyi biztonsága |
112 |
Az élelmiszerek romlásos jelenségei és tartósításuk |
113 |
Az élelmiszerek mikrobiológiai minőségbiztosítása |
114 |
A mikroorganizmusok jellemzése |
114 |
A termék mikroflóráját meghatározó tányezők |
115 |
A mikrobiológiai minőségbiztosítás alapelvei |
119 |
A jó gyártási és jó higéniai gyakorlat |
119 |
A gyümölcslé és gyümölcslékészítmények előállításának mikrobiológiája |
121 |
A gyümölcslevek mikroflórája |
121 |
A mikroorganizmusok hatása a termék előállítására és minőségére |
122 |
A gyümölcslé előállításának mikrobiológiája |
124 |
A gyümölcs ivólevek pasztőrözése |
125 |
A gyümölcszörp-készítés mikrobiológiája |
126 |
Az élelmiszertermelés higéniai gyakorlata |
126 |
Sós Józsefné: A készterméke minőség iránti követelmények |
128 |
Sohár Pálné: Gyümölcslevek és -borok, szörpök készítésének, palackozásának, és a gyümölcsecetek gyártásának élelmezéstoxikológiai vonatkozásai |
130 |
A környezeti szennyezőanyagok |
130 |
A növényvédőszer-maradékok |
134 |
Mikrotoxinok |
134 |
A technológiai eredetű szennyezőanyagok |
135 |
Az élelmiszer-adalékanyagok és technológiai segédanyagok |
135 |
Csomagolóanyagok |
136 |
Simon József: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői |
137 |
Bíró Oszkár: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői |
141 |
Telepítés, a telephely megválasztása |
141 |
A gyártási (tevékenységi) profil megválasztása |
143 |
A piac szerepe és a verseny hatása |
143 |
A piaci kapcsolatok szerepe a vállalkozás jövedelmezőségének megalapozásában |
143 |
Az élelmiszer gyártó vállalkozáshoz szükséges piaci ismeretek |
144 |
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők |
144 |
A tárgyi eszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők |
144 |
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők |
146 |
Az egyéb költségek |
147 |
A beszezési és az értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre |
150 |
Beszerzési piac |
151 |
Értékesítési piac |
151 |
Az állami szabályozás hatása a vállakozás jövedelemezőségére |
152 |
Gyümölcslevek, gyümölcsborok, szörpök és gyümölcsecetek gyártásának elhatározását befolyásoló tényezők |
153 |
A gyümölcsfélék mint élelmiszer-ipari nyersanyagok |
153 |
Gyümölcslevek, -borok, szörpök gyártásának főbb jellemzői |
153 |
Ki vállalkozzon gyümölcslé, gyümölcsbor, szörp, gyümölcsecet gyártására és forgalmazására? |
154 |
Függelék |
157 |