Gondolom, nem mondok semmi újat azzal, hogy aki otthon főz, annak bizony komoly gondot jelent mindennap valami változatosat tenni az asztalra, persze az észszerűség, a költségkímélés jegyében. Nagyszerű és finom ételek elkészítésére adunk tippeket az idén is kedves olvasóinknak, akik már megszokták, hogy ebben az időszakban egy évre szóló recepttárat kínálunk, az erdélyi, a magyar és a nemzetközi konyha ízeivel fűszerezve. Imitt-amott megtoldva egy kis visszaemlékezéssel, régi korok neves embereinek felidézésével, hogyan éltek és táplálkoztak elődjeink. De nem feledkeztünk meg az olvasmányok kedvelőiről sem, minden végigfőzött hónapot egy jó kis zamatos elbeszéléssel jutalmazunk. Receptjeink válogatásában arra törekedtünk, hogy rohanó világunkban minél egyszerűbben elkészíthető fogásokra adjunk tippeket, ötleteket, melyek továbbfejleszthetőek, variálhatóak a már tapasztalt háziasszonyok aranykezei alatt, az alapanyagok egyéni ízlés szerint felcserélhetőek vagy akár el is hagyhatóak, amennyiben a család egyes válogatósabb tagjai ezt kívánnák. Ha pedig nincs türelmük vagy kedvük továbbgondolni, kísérletezni, akkor fogadják bizalommal az Erdélyi Konyhá-s csapat főztjeit; reményeink szerint most sem fognak csalódni bennünk, hiszen mindegyik saját konyháinkban elkészített, kipróbált recept. Továbbá arra is figyeltünk, hogy az elkészítendő fogásoknál a szezonalitás is érvényesüljön, olvasóink tapasztalni fogják, hogy egyes hónapok alapanyagai a lehető legészszerűbben vannak kiválasztva, amikor éppen a legolcsóbban beszerezhetőek, és a legzamatosabbak kaphatóak piacokon, áruházakban. A legújabb kalendáriumot lapozzák élvezettel, az elkészült ételeket pedig fogyasszák egészséggel.
Varga Károly