A belkereskedelmi miniszter és a Szövosz elnökének 62/1961. számú utasítása |
3 |
Előszó |
5 |
A cukrászat feladatköre és termékeinek jelentősége |
7 |
A cukrászat helye az élelmiszeriparban |
7 |
A könyv célja |
8 |
A cukrászati termékek jellemzése |
11 |
A fagylaltok jellemzése |
12 |
Nyersanyagok |
12 |
Féltermékek |
12 |
Késztermékek |
13 |
Járulékos anyagok |
13 |
Segédanyagok |
13 |
Cukrászipari készítmények táplálkozástani értékelése |
13 |
Előkészítő műveletek |
19 |
Cukortartalmú anyagok előkészítése |
19 |
Lisztek, keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése |
25 |
Magvak előkészítése |
32 |
Zsiradékok előkészítése |
36 |
Tej és tejtermékek előkészítése |
39 |
Tejkészítmények előkészítése |
42 |
Tejtermékek előkészítése |
45 |
Tojás és tojáspor előkészítése |
46 |
Tojáspor (szárított tojásfehérje) előkészítése |
48 |
Fagyasztott tojás előkészítése |
49 |
Gyümölcsök előkészítése |
50 |
Szesz és szeszesitalok előkészítése |
53 |
Fűszerek, zamatosítóanyagok előkészítése |
54 |
Savanyítók, invertálók, tartósítószerek előkészítése |
54 |
Szilárdítóanyagok előkészítése |
55 |
Mesterséges édesítőszerek előkészítése |
55 |
Színezék-anyagok előkészítése |
56 |
Süteménylakkok előkészítése |
56 |
Technológiai alapműveletek |
57 |
Tésztakészítés |
57 |
Élesztős tészták készítése |
62 |
Felvert tészták készítése |
71 |
Omlós tészták készítése |
73 |
Vajas tészták készítése |
75 |
Hengerelt tészták készítése |
76 |
Sütés |
78 |
Kikészítés |
81 |
Félkésztermékek és tésztareceptek |
85 |
Cukorból készített félkésztermékek |
85 |
Zselék |
94 |
Krémek, töltelékek |
95 |
Tojáshabkrémek |
95 |
Hideg krémek |
97 |
Tejszín krémek |
109 |
Töltelékek |
118 |
Rétestöltelékek |
121 |
Gyümölcsízes töltelékek |
122 |
Egyéb töltelékek |
124 |
Tésztafélék |
126 |
Gyúrt élesztőstészták |
126 |
Kevert élesztőstészták |
126 |
Hajtogatott élesztős tészták |
130 |
Omlós élesztős tészták |
132 |
Hideg úton készült könnyű felvertek |
133 |
Könnyű meleg felvertek |
148 |
Hideg úton készült nehéz felvertek |
161 |
Meleg úton készült nehéz felvertek |
163 |
Omlós tészták |
166 |
Gyúrt omlós tészták |
166 |
Kevert omlós tészták |
170 |
Égetett tészták |
172 |
Vajas tészták |
173 |
Hengerelt tészták |
174 |
Egyéb tészták |
180 |
Mézes tészták |
181 |
Cukrászati késztermékek |
185 |
Gyúrt élesztős tésztákból készített sütemények |
185 |
Kevert élesztős tésztákból készített sütemények |
189 |
Hajtogatott élesztős tésztákból készített sütemények |
190 |
Omlós élesztős tésztákból készített sütemények |
193 |
Felvert tésztákból készült kész-kikészített sütemények |
195 |
Torták |
195 |
Szeletek |
219 |
Tekercsek, roládok |
229 |
Mignonok |
233 |
Desszertek |
246 |
Csemegék |
254 |
Marcipános készítmények |
268 |
Marcipán figurák |
271 |
Tejszínes sütemények |
272 |
Omlósokból előállított késztermékek |
291 |
Gyúrt omlós tésztákból készült sütemények |
291 |
Kevert omlós tésztákból előállított késztermékek |
308 |
Vajas (hajtogatott) tésztából készített sütemények |
308 |
Égetett tészták |
319 |
Egyéb tészták |
320 |
Hengerelt tésztákból készített sütemények |
321 |
Diabetikus cukrászsütemények |
327 |
Teasütemények |
333 |
Édes teasütemények |
333 |
Sós teasütemények |
394 |
Fagylaltok, parfék, hidegkrémek |
417 |
Fagylaltok |
417 |
Gyümölcsfagylaltok |
429 |
Tejszínes fagylaltok |
433 |
Tejfagylaltok |
437 |
Likőrfagylaltok |
440 |
Poharas fagylaltok |
441 |
Formában készült fagylaltok |
450 |
Parfék |
452 |
Poharas hidegkrémek |
455 |
Fagyi készítése |
460 |
Fagylaltpor |
462 |
Gyümölcsfagylaltporok |
462 |
Tejfagylaltporok |
463 |
Folyamatos fagylaltgyártás |
465 |
Díszítés |
471 |
Általános díszítési formák |
472 |
Sütemények bevonása |
472 |
Sütemények beszórásos díszítése |
479 |
Sütemények díszítése |
479 |
Felrakásos díszítés |
485 |
Formázással készített díszek |
491 |
Fecskendező díszek |
499 |
Karamell díszek |
452 |
Marcipánból készített süteményalakzatok |
502 |
Alkalmi torták |
505 |
Kirakat díszek, díszmunkák |
510 |
Gyümölcstartósítás |
511 |
Sterilizálással történő gyümölcstartósítás |
511 |
Fagylaltvelő |
512 |
Vegyszeres gyümölcstartósítás |
513 |
Cukrozásos gyümölcstartósítás |
514 |
Szörpök |
517 |
Dzsemek |
518 |
A csomagolás jelentősége a cukrászatban |
523 |
A csomagolás áruvédelmi feladata a cukrászatban |
524 |
A cukrászatban használatos főbb csomagolási módok |
526 |
A cukrászatban használt csomagolások |
527 |
Csomagolóanyagok és csomagolóeszközök |
527 |
Csomagolóanyagok |
528 |
Cukrászsütemények minőségi követelményei |
553 |
A minőség fogalma |
553 |
Cukrászsütemények élvezeti értéke |
554 |
A sütemények minőségi előírásai |
559 |
Cukrászsütemények forgalombahozatala |
561 |
Sütemények szállítása |
563 |
A sütemények kezelése, eladása |
563 |
Üzlethelyiségek takarítása |
567 |
A kirakat |
568 |
Az üzlet berendezése |
569 |
Függelék |
571 |
Betűsoros tárgymutató |
583 |
Felhasznált irodalom |
594 |
A belkereskedelmi miniszter és a SZÖVOSZ elnökének utasítását |
595 |
Tartalomjegyzék |
596 |