A gazdaasszony fortélyai c. sorozatunknak ez az első kötete. Célunk, hogy segítséget adjunk a ház körüli növénytermesztéshez, állattenyésztéshez, a háztartás előállításához.
A vidéken, város környéki kertes házban lakók többsége már eddig is 1-2 hízót tartott. Így nem került szemétre a zöldséghulladék,a kenyérmaradék, a gyom. A disznó kevés abrakkiegészítéssel meghízott, s ezzel csökkent a családi kiadás. Egyre drágulóbb világunkban még inkább nő a saját fogyasztásra szánt sertés tartásának jelentősége.
Aki csak teheti, fogjon hozzá.
Hogyan kezdjen hozzá?
Hol tartsa, mivel etesse állatait?
Mikor vágjon, hogyan, mivé dolgozza fel a húst, szalonnát, s végül mit is készítsen belőle?
Erre kap választ a kezdő sertéstartó, de a gyakorlottak is találnak ebben a füzetben újdonságot, hiszen a sertés feldolgozására is vonatkozik: ahány ház, annyi szokás.