A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres „vadhúsíz” megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető.
Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek.
A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez!