Van, aki hűvösen szereti
Méghogy holt időszak! Nincs az a téli hideg, amiben ne juthatna friss, saját termesztésű zöldséghez, aki megismeri e könyv szereplőit a klasszikus káposztáktól kezdve a saláták sokféleségén át a pak choi néven is ismert bordáskelig, vagy a bimbós kel és a fodros kel keresztezése révén létrejött különleges "rózsabimbókig". Több mint 40, télen is szedhető zöldség részletes portréját állította össze a szerző, beleértve a termesztésükkel, gondozásukkal és a vetésforgóval kapcsolatos összes említésre érdemes részletet.
Annak is érdemes elolvasnia a könyvet, akinek nincs kertje, hiszen az is kiderül belőle, hogy nemcsak magaságyásban vagy növényházban, de még egy-egy balkonládában is megteremhet némi friss, ropogós zöldség télire.
Ideje tehát újraértelmezni a telet, hosszabbítsuk meg bátran a szezont, és fedezzük fel, mennyire sokszínű és ízekben gazdag tud lenni a hideg időszak zöldségfelhozatala is!
Ha a saját kertünkben szedjük télen a zöldséget, azzal...
- a lehető legtöbbet tesszük a klímavédelemért, hiszen nehéz elképzelni ennél helyibb és szezonálisabb zöldségfelhozatalt,
- megteremtjük a családunk egész éves zöldségönellátását,
- kevesebb kártevővel és betegséggel kell számolnunk.