Szinte alig találunk az élelmiszerek közt olyan egészségeset, mint a hal. A tengerek és az édesvizek lakóinak húsa könnyen emészthető, fehérjékben gazdag, rendszerint zsírszegész és rengeteg, szervezetünk számára fontos vitamint, ásványi anyagok és nyomelemet tartalmaz. A halhús nemcsak egészsége, hanem ízletes is.
Zsebkönyvünk hasznos tanácsokat és útmutatót ad ennek az igen értékes és egészséges tápláléknak a sokrétű felhasználásához. Megkönnyíti a széles választék közti eligazodást és a megfelelő kiválasztását. A közismert tengeri és édesvízi halak, rákok és kagylófélék mellett néhány újdonságot is bemutatunk, amelyek nemrégen jelentek meg a halpiacon.
Minden halhoz és tenger gyümölcséhez egy-egy ínycsiklandozó receptet is ismertetünk. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a kedves olvasót, hogy örömét lelje a vásárolt hal elkészítésében, és a halfogyasztás kedvenc szokásává váljon. Mert mi, magyarok még mindig az észak-európai szomszédaink mögött kullogunk a halfogyasztás terén, pedig a halhús fogyasztásának ma már köztudottan csak az előnyeit ismerjük.
Ezért: jó étvágyat a sok-sok ízletes halcsemegéhez!