Bevezető
|
5
|
Ki vagyok - mire van szükségem?
|
6
|
A vitaminokról
|
14
|
Ízekről - fűszerekről
|
15
|
A háztartás megszervezése
|
20
|
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások
|
22
|
Előkészítő eljárások
|
22
|
Elkészítő eljárások
|
24
|
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez
|
27
|
Az anyagok lazítása
|
27
|
Ízesítés
|
28
|
Sűrítés
|
28
|
Rántáskészítés
|
28
|
Habarás
|
29
|
Bundázás (panírozás)
|
30
|
Bundázás más módjai
|
30
|
Lerakás, rétegzés
|
30
|
Töltés
|
31
|
Derítés, tisztítás
|
31
|
Áttörés (passzírozás)
|
31
|
Sűrűre főzés vagy verés
|
32
|
Habverés
|
32
|
Kocsonyásítás zselatinnal
|
32
|
Befejező eljárások
|
33
|
Tálalás, terítés
|
33
|
Segítőtársaink a konyhában
|
34
|
Kuktafazék
|
34
|
Teflonedények
|
36
|
Alumíniumfólia (alufólia) és folpack
|
37
|
Római tál
|
37
|
Rostsütők
|
38
|
Mikrohullámú készülék
|
38
|
Ételleírások
|
43
|
Levesek
|
43
|
Zöldséglevesek
|
44
|
Húslevesek
|
49
|
Habart gyümölcslevesek
|
53
|
Rántott levesek
|
55
|
Tésztalevesek
|
56
|
Száraz hüvelyesekből készült levesek
|
57
|
Vegyes levesek
|
58
|
Levesbetétek
|
58
|
Előételek
|
63
|
Sós felfújtak (pudingok)
|
63
|
Tészta előételek
|
68
|
Főzelékfélék
|
73
|
Burgonya
|
73
|
Zöldfőzelékek
|
77
|
Főzelékek száraz hüvelyesekből
|
89
|
Zöldséges egytálételek
|
91
|
Gombás ételek
|
105
|
Húsok
|
108
|
A húsokról általában
|
108
|
A húsok előkészítése, párolása és sütése
|
109
|
Marhahúsok
|
110
|
Borjúhúsok
|
120
|
Sertéshúsok
|
123
|
A sertés házi feldolgozása
|
127
|
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)
|
133
|
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék
|
134
|
Szárnyasok
|
137
|
Csirkéből készült ételek
|
138
|
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése
|
142
|
A kacsa sütése
|
142
|
A hízott liba feldolgozása
|
143
|
A pulyka feldolgozása
|
147
|
Házinyúl
|
148
|
Vadak
|
150
|
Vadszárnyasok
|
152
|
Halak
|
154
|
Felvágottból készülő és hústalan feltételek főzelékekhez, mártásokhoz
|
159
|
Tojásételek
|
165
|
Meleg szendvicsek
|
172
|
Köretek
|
175
|
Mártások
|
178
|
Meleg mártások
|
178
|
Hideg mártások
|
182
|
Saláták
|
186
|
Hidegkonyha
|
194
|
Szendvicsek
|
207
|
Meleg tészták
|
211
|
Főtt tészták
|
211
|
Puliszka
|
217
|
Burgonyás tészták
|
218
|
Palacsinták
|
220
|
Vegyes tészták
|
224
|
Kelt tészták
|
226
|
Rétestészták
|
231
|
Rétestöltelékek
|
232
|
Édes felfújtak
|
234
|
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek
|
237
|
Leveles tészták
|
240
|
Hajtogatott leveles vajastészták
|
240
|
Gyorsan készíthető leveles vajastészta
|
244
|
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták
|
244
|
Hájas tészták
|
246
|
Egyéb leveles tészták
|
247
|
Sütemények
|
249
|
Égetett vagy forrázott tészták
|
249
|
Kevert tészták
|
250
|
Omlós tészták vagy linzerek
|
255
|
Élesztős omlós tészták
|
255
|
Élesztő nélküli omlós tészták
|
257
|
Vegyes édes aprósütemények
|
263
|
Mézes tészták
|
270
|
Sós aprósütemények
|
272
|
Torták
|
277
|
Babapiskótából készült torták, édességek
|
286
|
Tortakrémek - tortabevonatok
|
287
|
Sütés nélkül
|
292
|
Vegyes édességek
|
293
|
Habok, krémek
|
293
|
Gyümölcsből készített édességek
|
302
|
Gyümölcssaláták
|
305
|
Fagylaltok - parfék
|
308
|
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák
|
313
|
Italok
|
315
|
Turmix-italok
|
321
|
Tartósítás
|
324
|
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez
|
330
|
Gyümölcsízek (lekvárok)
|
331
|
Darabos gyümölcsízek (dzsemek)
|
334
|
Gyümölcskocsonyák (-zselék)
|
337
|
Gyümölcsszörpök
|
338
|
Főzelékek tartósítása
|
339
|
Befőzéssel tartósított zöldségfélék
|
340
|
Sózással tartósított zöldségfélék
|
342
|
Szárított zöldségfélék
|
343
|
Savanyúságok
|
344
|
A korszerű konyha
|
347
|
Gyorsfagyasztott ételek
|
347
|
Gyorsfagyasztás házilag
|
348
|
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?
|
349
|
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről?
|
351
|
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról?
|
353
|
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?
|
354
|
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket?
|
356
|
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról?
|
357
|
Félkész ételek - por és pehely alakban
|
358
|
Tudnivalók a konzervekről
|
361
|
Főzés-sütés a szabadban
|
363
|
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?
|
363
|
Mit főzhetünk a szabadban?
|
364
|
Mit süssünk a szabadban?
|
365
|
Rostonsültek
|
365
|
Nyársonsültek
|
369
|
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása
|
369
|
Alufóliában sültek
|
370
|
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban
|
372
|
Alapanyagok
|
373
|
Ízesítők
|
374
|
Különféle tanácsok
|
377
|
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?
|
377
|
Egyéb tanácsok
|
377
|
Elrontott ételek helyrehozása
|
379
|
Maradék ételek felhasználása
|
381
|
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?
|
381
|
Tárgymutató
|
384
|