Bevezető |
5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? |
7 |
A vitaminokról |
16 |
Ízekről - fűszerekről |
18 |
A korszerű konyha berendezése |
23 |
Városi konyha |
23 |
Vidéki konyha |
25 |
A háztartás megszervezése |
27 |
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások |
29 |
Előkészítő eljárások |
29 |
Elkészítő eljárások |
32 |
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez |
35 |
Az anyagok lazítása |
35 |
Ízesítés |
36 |
Sűrítés |
36 |
Rántáskészítés |
36 |
Habarás |
37 |
Bundázás (panírozás) |
38 |
Bundázás más módjai |
38 |
Lerakás, rétegzés |
39 |
Töltés |
39 |
Derítés, tisztítás |
39 |
Áttörés (passzírozás) |
39 |
Sűrűre főzés vagy verés |
40 |
Habverés |
40 |
Kocsonyásítás zselatinnal |
40 |
Befejező eljárások |
41 |
Tálalás, terítés |
41 |
Segítőtársaink a konyhában |
43 |
Kuktafazék |
44 |
Teflonedények |
46 |
Alumíniumfólia (alufólia) |
46 |
Római tál |
47 |
Rostsütők |
48 |
Ételleírások |
49 |
Levesek |
51 |
Zöldséglevesek |
52 |
Húslevesek |
58 |
Habart gyümölcslevesek |
62 |
Rántott levesek |
64 |
Tésztalevesek |
65 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek |
67 |
Vegyes levesek |
68 |
Levesbe való betétek |
68 |
Előételek |
73 |
Sós felfújtak (pudingok) |
73 |
Tészta előételek |
78 |
Főzelékfélék |
85 |
Burgonya |
85 |
Zöldfőzelékek |
91 |
Zöldséges egytálételek |
106 |
Gombás egytálételek |
121 |
Húsok |
125 |
A húsokról általában |
125 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése |
126 |
Marhahúsok |
127 |
Borjúhúsok |
138 |
Sertéshúsok |
142 |
A sertés házi feldolgozása |
147 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) |
153 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék |
155 |
Szárnyasok |
158 |
Csirkéből készült ételek |
159 |
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése |
164 |
A kacsa sütése |
164 |
A hízott liba feldolgozása |
165 |
A pulyka feldolgozása |
170 |
Pecsenyék házinyúlból |
171 |
Vadak |
172 |
Vadszárnyasok |
176 |
Halak |
178 |
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz |
183 |
Tojásételek |
189 |
Meleg szendvicsek |
197 |
Köretek |
200 |
Mártások |
204 |
Meleg mártások |
205 |
Hideg mártások |
208 |
Saláták |
213 |
Hidegkonyha |
222 |
Szendvicsek |
237 |
Meleg tészták |
241 |
Főtt tészták |
241 |
Puliszkafőzés |
248 |
Burgonyás tészták |
250 |
Palacsinták |
251 |
Vegyes tészták |
255 |
Kelt tészták |
258 |
Rétestészták |
264 |
Rétestöltelékek |
265 |
Édes felfújtak |
267 |
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek |
271 |
Leveles tészták |
275 |
Hajtogatott leveles vajastészták |
275 |
Gyorsan készíthető leveles vajastészta |
279 |
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták |
280 |
Hájas tészták |
281 |
Különböző leveles tészták |
284 |
Sütemények |
285 |
Égetett vagy forrázott tészták |
285 |
Kevert tészták |
286 |
Omlós tészták vagy linzerek |
291 |
Élesztős omlós tészták |
292 |
Élesztő nélküli omlós tészták |
295 |
Vegyes édes aprósütemények |
301 |
Mézes tészták |
309 |
Sós aprósütemények |
312 |
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez |
316 |
Torták |
318 |
Sütemények - torták sütés nélkül |
326 |
Babapiskótából készült torták: édességek |
329 |
Tortakrémek - tortabevonatok |
330 |
Vegyes édességek |
337 |
Habok, krémek |
337 |
Gyümölcsből készített édességek |
347 |
Gyümölcssaláták |
351 |
Fagylaltok - parfék |
355 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák |
360 |
Italok |
363 |
Turmixitalok |
371 |
Befőzések |
374 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez |
382 |
Gyümölcsízek (lekvárok) |
383 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) |
387 |
Gyümölcskocsonyák - zselék |
390 |
Gyümölcsszörpök |
391 |
Főzelékek tartósítása |
393 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék |
393 |
Sózással tartósított zöldségfélék |
395 |
Szárított zöldségfélék |
396 |
Savanyúságok |
398 |
A korszerű konyha új anyagai |
401 |
Gyorsfagyasztott ételek |
401 |
Gyorsfagyasztás - házilag |
403 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? |
404 |
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről? |
406 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról? |
408 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? |
410 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket? |
412 |
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról? |
414 |
Félkész ételek - por és pehely alakban |
414 |
Tudnivalók a konzervekről |
418 |
Főzés-sütés a szabadban |
420 |
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? |
420 |
Mit főzhetünk a szabadban? |
421 |
Mit süssünk a szabadban? |
423 |
Rostonsültek |
423 |
Nyársonsültek |
427 |
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása |
427 |
Alufóliában sültek |
428 |
Krémek - tubusban, üvegbe, dobozban |
431 |
Alapanyagok |
431 |
Ízesítők |
432 |
Különféle tanácsok |
436 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? |
436 |
Egyéb tanácsok |
437 |
Elrontott ételek helyrehozása |
439 |
Maradék ételek felhasználása |
441 |
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? |
442 |
Tárgymutató |
445 |