Bevezető |
5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? |
7 |
A vitaminokról |
19 |
Ízekről - fűszerekről |
22 |
A korszerű konyha berendezése |
27 |
Városi konyha |
27 |
Vidéki konyha |
30 |
A háztartás megszervezése |
31 |
A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások |
33 |
Előkészítő eljárások |
33 |
Elkészítő eljárások |
36 |
Néhány gyakorlkati tanács az ételek elkészítéséhez |
40 |
Az anyagok lazítása |
40 |
Ízesítés |
41 |
Sűrítés |
41 |
Rántáskészítés |
42 |
Habarás |
43 |
Bundázás (panírozás) |
44 |
Lerakás, rétegezés |
44 |
Töltés |
45 |
Derítés, tisztítás |
45 |
Áttörés, passzírozás |
45 |
Sűrűre főzés vagy verés |
46 |
Habverés |
46 |
Kocsonyásítás zselatinnal |
47 |
Befejező eljárások |
47 |
Tálalás, terítés |
47 |
Ételleírások |
50 |
Levesek |
50 |
Zöldséglevesek |
51 |
Húslevesek |
57 |
Habart gyümölcslevesek |
62 |
Rántott levesek |
64 |
Krémlevesek |
66 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek |
67 |
Vegyes levesek |
68 |
Levesbe való betétek |
68 |
Előételek |
73 |
Sós felfújtak (pudingok) |
73 |
Felfújtakhoz való mártások |
79 |
Sós tekercsek |
80 |
Főzelékfélék |
81 |
Burgonya |
82 |
Száraz hüvelyesek |
83 |
Zöldfőzelékek |
83 |
Gombák |
88 |
Főzelékek elkészítése |
89 |
Húsok |
121 |
A húsokról általában |
121 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése |
123 |
Marhahúsok |
124 |
Borjúhúsok |
138 |
Sertéshúsok |
141 |
A sertés házi feldolgozása |
146 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) |
153 |
Szárnyasok |
154 |
Vagdalt húsok |
165 |
Kirántott húsok |
167 |
Natúrszeletek sütése |
168 |
Nyársonsültek |
171 |
Vadak |
172 |
Halak |
177 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér |
183 |
Mártások |
185 |
Köretek |
190 |
Zöldségköretek |
195 |
Hústalan feltétek főzelékekhez és mártásokhoz |
196 |
Tojásételek |
200 |
Saláták |
207 |
Gyorsan készülő, egyszerű vacsoraételek |
214 |
Tésztafélék |
222 |
Főtt tészták |
222 |
Palacsinták |
235 |
Kelt tészták |
240 |
Rétestészták |
248 |
Hajtogatott leveles vajastészták |
251 |
Hájas tészták |
259 |
Különböző leveles tészták |
261 |
Égetett vagy forrázott tészták |
262 |
Kavart tészták |
264 |
Omlós tészták vagy linzerek |
267 |
Vegyes meleg tészták |
277 |
Sós aprósütemények |
279 |
Vegyes édes aprósütemények |
285 |
Torták |
297 |
Vegyes édességek |
324 |
Gyümölcssaláták |
341 |
Fagylaltok |
345 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák |
349 |
Italok |
351 |
Hidegkonyha |
362 |
Hideg mártások |
379 |
Szendvicsek |
382 |
Különféle tanácsok |
388 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? |
388 |
Elrontott ételek helyrehozása |
389 |
Egyéb tanácsok |
390 |
Maradék ételek felhasználása |
394 |
Mit kell tudni a betegélelmezésről? |
395 |
Befőzések |
397 |
A befőttek kigőzölése (dunsztolás) |
399 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez |
406 |
Gyümölcsízek (lekvárok) |
407 |
Kocsonyás gyümölcsízek (dzsemek) |
411 |
Gyümölcsszörpök |
415 |
Főzelékfélék tartósítása |
417 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék |
418 |
Sózással tartósított zöldségfélék |
420 |
Szárított zöldségfélék |
421 |
Savanyúság |
423 |
Utószó a férfiakhoz |
426 |
Tárgymutató |
428 |